1

Temat: Dokumentacja bez dat

Dzień dobry.
PN poniżej progów. Jedyny wykonawca podpisał czytelnie wszystkie dokumenty, w tym dwa wykazy osób i narzędzi, ale nigdzie nie wpisał daty.
1.Przeglądając wcześniejsze wątki o podobnej tematyce przeczytałam, że są dwie szkoły. Jedna, która mówi, że należy wezwać wykonawce do uzupełnienia dokumentów o wpisanie daty na dzień składania ofert i druga, która mówi, że skoro wykonawca złożył w terminie ofertę i wszystkie dokumenty, to można uznać, że np. spełnia warunki udziału w postępowaniu oraz nie podlega wykluczeniu z 24.
2.Druga rzecz, wykonawcą jest uczelnia wyższa, która nie posiada ceidg. Na kopii dokumentu stwierdzającego wybór rektora za zgodność z oryginałem podpisała się  jakaś pani iksińska.
Moja dyrekcja uważa, że nie należy wzywać wykonawcy do złożenia pełnomocnictwa dla tej pani.
Proszę o pomoc.
Dziękuję.

2

Odp: Dokumentacja bez dat

1. Zostawiłabym te daty w spokoju. Chyba widać, że oferta jest do Twojego postępowania?
2. Pełnomocnictwo bezwzględnie do uzupełnienia. Skąd wiesz kim jest pani iksińska?

3

Katiqq, mój dyrektor uważa, że w przypadku dokumentu stwierdzającego wybór rektora (który podpisał inne dokumenty) nie jest wymagany jego podpis - za zgodność z oryginałem.
Z koniem się mam bić?

4

A ta Pani może sprząta WC lub to Pani z kiosku obok! big_smile

5

Bić nie. I kopać też nie. Mam nadzieję, że on się też z tego będzie tłumaczył?

6

Tak, bo on podpisuje informację o wyborze najk. oferty.

7

No i git. Wykonaj polecenie pracodawcy. Ktoś się jednak będzie kopał z koniem, ale trochę później smile