1

Temat: Formularz oferty

Wykonawca nie wydrukował ostatniej strony Formularza a w związku z tym wypełnił wszystko niestety zabrakło mu kwoty vat i ceny brutto oferty-która była brana do oceny(vat i brutto mogę sama wyliczyć, nie zmienia to treści złożonej oferty). czy mogę potraktować to jako inną omyłkę? dodam  że oferta jest najkorzystniejsza  czy odrzucić?

2

Odp: Formularz oferty

A jesteś pewna, że wskażesz taką samą stawkę jaką miał na myśli wykonawca? Miałaś ją wskazaną w siwz? Czy może masz do tego kosztorysy ze wskazaną stawką?

3

Nie sądzę aby była to omyłka, taki brak dyskwalifikuje ofertę.

4

stawka vat jest podana, tylko brakuje wyliczonej kwoty vat i kwoty brutto liczonej od kwoty netto, która jest podana w ofercie

5

Marcel oferta najkorzystniejsza. Wynagrodzenie ryczałtowe. Aż się prosi żeby wyciągać za uszy.
Z drugiej strony o jakiej omyłce mowa, skoro nie ma co poprawiać, tylko trzeba samemu obliczać i dopisać.
Bunia spróbuj znaleźć jakiś wyrok KIO.

6

Zmienia to postać sprawy, popraw jako inną, masz dane wyjściowe.

7

No właśnie trzeba dopisać bo nie ma co poprawić....Ciągniemy "za uszy" - jako inną omyłkę tylko jakieś potwierdzenie na to muszę jeszcze znaleźć. Sądzę że przez pomyłkę nie załączyli strony, już kilka razy składali oferty i zawsze było ok

8

a jest chodziarz podpisana ta przedostatnia strona z wartością netto?? bo zazwyczaj miejsce na podpis jest na ostatniej stronie

9

Tak tabela stanowi cześć formularza a formularz jest podpisany

10

Czy w tej tabeli było do wypełnienia coś ponadto niż kwota VAT i brutto?

11

Mam pytanie dotyczące formularza, po otwarciu ofert okazało się że została złożona oferta na przetarg ogłoszony wcześniej, który z braku ofert został unieważniony, w nowym została zmieniona nazwa. Odrzucenie oferty zgodnie z art 89 ust.1 pkt 2

12

Ruda26 napisał/a:

Mam pytanie dotyczące formularza, po otwarciu ofert okazało się że została złożona oferta na przetarg ogłoszony wcześniej, który z braku ofert został unieważniony, w nowym została zmieniona nazwa. Odrzucenie oferty zgodnie z art 89 ust.1 pkt 2

Zgadza się.

13

A jak z pozostałymi danymi oprócz nazwy zadania ?

14

Pozostałe załączniki posiadają nazwę z przedniego przetargu, cena w formularzu jest na 2 miejscu pod względem wartości zamówienia

15

Raczej nie do uratowania sad

16

Tak myślałam, bardzo dziękuje za pomoc