1

Temat: sprawozdanie

Witam!
Proszę o kilka rad odnośnie stpawozdania:
1. umowa o dystrybucję energii elektrycznej zawarta na czas nieokreślony, roczna kwota to mniej więcej 1400 zł netto. Wpisuję kwotę pomnożoną razy 48 miesięcy w tabeli II do zamówień do 30000 euro?
2. umowa zawarta do VI. 2015 r., nie było aneksu tylko zgodnie z zapisami się przedłużyła.  Też ją ujmuje do sprawozdania?
Dziękuję.

2

Odp: sprawozdanie

Jeśli rocznie 1400, to mnożysz przez 4. Jeśli masz kwotę miesięczną, to przez 48. Wpisujesz w zależności od wartości ogólnej.
Ujmujesz wszystkie umowy zawarte w 2015 r.

3

Witam!
Mam pytanie dotyczące sprawozdania.
Podlegamy pod Starostwo. Czy jeśli Starostwo przeprowadziło postępowanie dla podległych jednostek na dostawę oleju opałowego i na dostawę energii elektrycznej (takze podpisali umowę), to oni wykazują w sprawozdaniu czy my???

4

Oni

5

Dzięki.

6

a podpowiecie, jak postępujecie z opłatami parkingowymi i delegacjami?

7

nie wiem czy dobrze rozumuję, ale gdy opłata ma charakter publiczny-np. właścicielem jest GDDiA-to nie ujmuje, jednak gdy umowa ma charakter cywilno-prawny(np. gdy podmiotem pobierającym świadczenie jest jakaś spółka)- to tak.

8

W zeszłym roku udzieliłam zam. uzupełniającego na roboty budowlane powyżej 30000 euro w trybie zam. z wolnej ręki. Wpisuję je w tabeli nr 4 w rubryce zam. z wolnej ręki?

9

Ujmujesz w tabeli IV.

10

a jeśli uzupełniające w trybie z wolnej ręki jest poniżej 30.000 to wpisuje w tabeli do 30.000 euro?

11

Tak ale tylko wtedy jeżeli nie jest udzielone w TRYBIE WR. Tryb wolnej ręki jest trybem ustawowym i jeżeli tak zostało udzielone zamówienie (czyli poszły wymagane ogłoszenia do BZP) należy je wykazać w części przeznaczonej dla zamówień powyżej 30000,00

12

jarosław napisał/a:

Tak ale tylko wtedy jeżeli nie jest udzielone w TRYBIE WR. Tryb wolnej ręki jest trybem ustawowym i jeżeli tak zostało udzielone zamówienie (czyli poszły wymagane ogłoszenia do BZP) należy je wykazać w części przeznaczonej dla zamówień powyżej 30000,00

z UZP
II.    Zamówienia dodatkowe i uzupełniające.
Pytanie:
W jaki sposób należy w rocznym sprawozdaniu uwzględnić informacje o zamówieniach dodatkowych i uzupełniających?
Odpowiedź:
Jeżeli w związku z realizacją zamówienia podstawowego udzielono zamówień dodatkowych lub uzupełniających, przy wypełnianiu formularza rocznego sprawozdania należy je traktować jako odrębne zamówienia i uwzględnić w sprawozdaniu ? analogicznie, jak pozostałe zamówienia.

Powyższe oznacza, iż w przypadku udzielenia zamówienia uzupełniającego lub dodatkowego o wartości nie przekraczającej wyrażonej w złotych równowartości kwoty, o której mowa w art. 4 pkt 8 ustawy Pzp, jego wartość podlega zsumowaniu z pozostałymi zamówieniami udzielonymi bez stosowania ustawy Pzp i ujawnieniu w tabeli II pkt 1 formularza rocznego sprawozdania.

W sytuacji udzielenia zamówienia uzupełniającego lub dodatkowego o wartości przekraczającej wyrażoną w złotych równowartość kwoty, o której mowa w art. 4 pkt 8 ustawy Pzp, zamawiający zobowiązany jest wykazać takie zamówienie odrębnie od zamówienia podstawowego w odpowiedniej, ze względu na konkretne okoliczności, tabeli rocznego sprawozdania o udzielonych zamówieniach.

13

Z tego by wynikało że nie miałem racji smile
Jak zamówienie (w tym dodatkowe) poniżej 30000 to niezależnie czy zamówienie było udzielone z zachowaniem procedury (ogłoszenia protokoły ZP) nie trzeba go ujmować w części IV tylko w cz. II

14

Wszystko poniżej 30 000 idzie do tabeli II.

15

Rok temu zrobiłam błąd, teraz się poprawie i wrzucę do tabeli II. Powiedzcie mi jeszcze jedno czy delegacje są ujmowane go sprawozdania? Wydaje mi się że nie ale chce się upewnić smile

16

http://www.noweprzetargi.pl/page/19/5081/czy_pokrycie_przez_pracodawce_kosztow_noclegu_w_hotelu_pracownika_odbywajacego_delegacje_sluzbowa_podlega_uwzglednieniu_w_rocznym_sprawozdaniu_o_udzielonych_zamowieniach.html

17

Dziękuje Marcel, czyli jak delegacja sprowadza się do samego ryczałtu to nie uwzględniam a jeśli w grę wchodzi nocleg w hotelu to wliczam smile

18

witam,

Jeżeli mam ustaloną dotację na 1 ucznia w wysokości x. W placówce mamy y uczniów. Co miesiąc szkoła dostaje x*y.
Rozumiem, że powinienem kwotę 12*x*y uwzględnić jako jedną dotację i wykazać ją osobną w rubryce II.17?

19

a co w przypadku umów aneksowanych?zawarta w 2010-na czas nieokreślony-a w 2015(styczeń)aneks ze zmianą kwoty za wynajem garażu, mam to teraz uwzględniać? bo chodzi o podwyżkę z 250 na 300 zł miesięcznie,pozostałe parametry umów są bez zmian, nadal na czas nieokreślony, a z wyjaśnień uzp nie bardzo rozumiem :
""Jeżeli aneksy do umów najmu dotyczą nowego okresu obowiązywania najmu po zakończeniu obowiązywania dotychczasowej umowy, rozszerzają zakres powierzchni lub w innym sposób istotnie modyfikują warunki dotychczasowych umów-należy uznać, że z chwilą podpisania aneksu dochodzi do zawarcia nowych umów i trzeba to wykazać...czy podwyżkę zalicza się do trzeciej opcji?????Proszę o pomoc....

20

Marcel napisał/a:

czyli jeśli ogłosiłam PN (szacowanie było powyżej 30.000) a wybór oferty był poniżej 30.000 euro to daje do tabeli II?

21

Eliza09 napisał/a:
Marcel napisał/a:

czyli jeśli ogłosiłam PN (szacowanie było powyżej 30.000) a wybór oferty był poniżej 30.000 euro to daje do tabeli II?

Wszystkie szacunki poniżej 30 000.

22

No właśnie nie jarosław. Wykazuje to w tabeli IV.

23

Katiqq napisał/a:

No właśnie nie jarosław. Wykazuje to w tabeli IV.

Chodzilo mi o doprecyzowanie że wszystko poniżej  30 000 ale wartości szacunkowej idzie do II czyli do małych zamówień.
Jeżeli zaś szacowanie było powyżej 30 tys a oferta ponizej 30 tys to idzie do pkt IV czyli do dużych zamówień.

A tak przy okazji, co zrobić w sytuacji jeżli zamawiający oszacował poniżej 30 tys a oferty były na kwotę powyżej 30 tys. Unieważnić małe zamówienie i ogłosić przetarg?

24

Niekoniecznie. Wszystko zależy od tego, czy właściwie oszacowano wartość zamówienia. Jeżeli nie ma co do tego wątpliwości, to należy zostawić jak jest.

25

Mam zamówienia uzupełniające na roboty budowlane gdzie należy je zawrzeć?kwota netto 7000,00 zł? dodać do kwoty z przetargu na roboty budowlane?