1

Temat: Zapytanie do 30 tys. euro

Zapytanie ofertowe wysłane poczta  do 7 potencjalnych Wykonawców, jeden z nich zadaje pytanie:
1. Czy powinnam odpowiedzieć tyko jemu?
2. Czy wysłać odpowiedzi do wszystkich pocztą ?

2

Odp: Zapytanie do 30 tys. euro

Witam, jak widać nawet te postępowania poza ustawą nie są zawsze jasne> zakup programu prawniczego, przeprowadziliśmy ankietę wśród pracowników na jakość obecnego programu, wyszło że nie są zadowolenia, zapytanie wysłaliśmy do 3 Wykonawców, niestety najtańsza jest oferta tego który mamy obecnie , z którego jesteśmy niezadowoleni. Czy argumentem będzie to że jest przez pracowników nie akceptowany pomimo najlepszej ceny

3

w zapytaniach ofertowych zawsze mam klauzulę "Zamawiający zastrzega sobie możliwość niewybrania żadnej oferty bez podania przyczyny" i zdarzyło się że nie wybieraliśmy.

4

Czy stosując zapytanie do 30 tys. euro - zapytanie ofertowe, opisując asortyment mogę dokładnie wskazać producenta ( dot. sprzęt sportowy)

5

Możesz Ruda36 - no chyba, że .... Twój regulamin Ci zabrania smile

6

Może nie w tym temacie ale szkoda zaczynać nowego. A ja wasz wszystkich zaskoczę my mamy regulamin do 30 tys. Euro w którym mamy tylko jeden próg - 28 tys. Euro i od tego progu do 30 tys. Euro wykonujemy rozeznania - zapytania do conajmniej 3 wykonawców. Poniżej 28 tys. Euro negocjujemy indywidualnie ze znanymi w naszym regionie firmami. Na każda robotę budowlana robimy kosztorys inwestorski. Każda z zawartych umów kwotowo zawsze jest wynegocjowana poniżej kosztorysu inwestorskiego czyli wszystkie wydatki są racjonalne i oszczędne przy zachowaniu najwyższej jakości robot budowlanych

7

nawet jak prowadzone było postępowanie poniżej to obowiązku realizacji przedmiotu nie masz i jeśli nie było opisane to w warunkach to i tak nie zmienia faktu, iż możesz go nie realizować. Masz natomiast dobrą podkładkę jako próba rozeznania rynku.