1

Temat: Wezwanie do uzupełnienia dokumentów a zdrowy rozsądek

Mam takie pytanie do Koleżanek i Kolegów praktyków. Mam złożonych kilkanaście ofert, w przedostatniej ofercie jest błędne pełnomocnictwo.  Inwestycja jest pilna do zrealizowania, wykonawca jest z drugiego krańca Polski, do tego nie podał ani faxu ani maila, więc jak zacznę go wzywać listownie to stracę min. tydzień, a czas nagli. Jakie grożą mi konsekwencje w związku z nie Wezwaniem do uzupełnienia i puszczeniem przetargu z takim uchybieniem.

2

Odp: Wezwanie do uzupełnienia dokumentów a zdrowy rozsądek

Będzie to na 100% uchybienie, jakie konsekwencje? to zależy jaki wpływ brak uzupełnienia miał by wpływ na wynik postępowania, osobiście bym nie ryzykował.

3

Dziękuję za odpowiedź. Konsekwencje żadne, bo przed tym wykonawcą mam jeszcze kilkunastu, więc nie ma szans, że przyszłoby mi podpisywać umowę z tym wykonawcą.

4

A na czym ten błąd polega? A dlaczego nie podał (w dzisiejszych czasach mało kto nie ma e-maila). Nie możesz go namierzyć w Internecie? Ew. zadzwoń i niech poda faks lub e-mail.
Co do partyzantki w postaci nie wezwania do uzupełnienia błędnego dokumentu, to jeżeli jest tak jak piszesz - zaniechanie wezwania nie będzie raczej miało wpływu na wynik postępowania, więc jest to okoliczność łagodząca przewinienia.

5

Zrób jak radzi Apollo zdobądź adres email lub nr. faks.

6

Znalazłem numer w internecie. Dzwonię, żeby wykonawca podał mi jakiegoś maila czy fax, a on mi na to że on czegoś takiego nie używa smile Nadmieniam, że robota za ponad 0,5mln i z dokumentów widać, ze firma mimo iż prowadzona przez osobę fizyczną mającą działalność gosp. jest z doświadczeniem i potencjałem.

7

Aż dziw bierze, że ma telefon. big_smile

8

sprawy na ogół nie będzie pod warunkiem, że nikt z Wykonawców nie rozpocznie małej wojenki w temacie