1

Temat: łączenie dzielenie

witam
w poniedziałek dowiedziałam się na szkoleniu ciekawych rzeczy, np. jeżeli chodzi o roboty budowlane, to że można dzielić zamówienie na zadania mamy dokumentację na całość (wystarczy żeby w budżecie był zapis, że np. w tym roku robimy instalację elektryczną). Druga sprawa, że należy łączyć zamówienia, jeżeli chodzi o roboty budowlane i np. w tym roku przebudowujemy dwie drogi, czy robimy dwie termomodernizacje i nawet jeżeli inwestycje są w odstępie 2-3msc jedna od drugiej, to należy je łączyć, bo można się narazić na zarzut dzielenia zamówień.

2

Odp: łączenie dzielenie

AnetaB napisał/a:

Druga sprawa, że należy łączyć zamówienia, jeżeli chodzi o roboty budowlane i np. w tym roku przebudowujemy dwie drogi, czy robimy dwie termomodernizacje i nawet jeżeli inwestycje są w odstępie 2-3msc jedna od drugiej, to należy je łączyć, bo można się narazić na zarzut dzielenia zamówień.

A szkolący znał definicje roboty budowlanej? wink

3

prawnik

4

nie wiem czy to wystarczy za odpowiedź smile, zresztą facet tak zafascynowany ustawą pzp, że mówi że osoba po jednodniowym szkoleniu może prowadzić zamówienia, bo w ustawie jest dokładnie wszystko napisane i nie trzeba nic robić tylko ją czytać i stosować smile

5

AnetaB napisał/a:

mówi że osoba po jednodniowym szkoleniu może prowadzić zamówienia, bo w ustawie jest dokładnie wszystko napisane i nie trzeba nic robić tylko ją czytać i stosować smile

Nie mam dalszych pytań Anetko lol