1 (edytowany przez jo 2016-03-31 13:21:38)

Temat: warunek

Pn na projekt przebudowy i modernizacji obiektu ujętego w ewidencji konserwatora zabytków
czy w doświadczeniu mogę zażądać co najmniej 2 projektów przebudowy/remontu lub budowy budynku o kubaturze co najmniej .... m3 z których co najmniej jeden budynek  (remontowany/przebudowywany) był ujęty w ewidencji zabytków lub rejestrze zabytków?

2

Odp: warunek

Nie ma przeszkód

3

Może być smile

4

1) czy taki projektant musi mieć jakieś szczególne uprawnienia - nie jest to obiekt wpisany do rejestry zabytków tylko znajduje się w ewidencji zabytków,
2) w przypadku wykonawstwa czy kierownik budowy analogicznie??

5

Witam, prosze o pomoc w podaniu warunku do przetargu ograniczonego (postępowanie z podziałem na części) w zakresie dopuszczenia do udziału.
Czy w przypadku dostaw na sprzęt komputerowy, jako kryterium dopuszczenia do przetargu może być:
Jesli liczba Wykonawców bedzie większ niż ... to Zamawiajacy zaprosi tych którzy wykażą największą liczbę należycie wykonanych dostaw ( w danym okresie) potwierdzonych że zostały oczywiście wykonanae należycie, zgodnych z opisem zamówienia na każdą część lub częściami o podobnym przeznaczeniu i funkcjonalności.
Nie wiem czy nie za bardzo ogólnikowo.
Prosze o wskazówkę jak ten zapis winien brzmieć.
Dziekuję z góry

6

jo napisał/a:

1) czy taki projektant musi mieć jakieś szczególne uprawnienia - nie jest to obiekt wpisany do rejestry zabytków tylko znajduje się w ewidencji zabytków,
2) w przypadku wykonawstwa czy kierownik budowy analogicznie??

oba odp. NIE