1

Temat: raząco niska cena

jak w ogóle badać rażąco niska cenę i czy powinnam tworzyć do dokumentów jakiś dodatkowy papier że badało się oferty pod tym katem

2

Odp: raząco niska cena

to jest cała procedura w postępowaniu i jak każda musi być opisana. Wzywasz do wyjasnienia i W. musi Ci udowodnić, że za oferowaną cenę da radę wykonać zadanie. Sposobów jest masa nie do opisania wszystkie jednak jego papiery wyjasniające zostają i Twoje uwagi do nich

3 (edytowany przez Darek W. 2016-04-11 14:25:12)

rybicka81 napisał/a:

jak w ogóle badać rażąco niska cenę i czy powinnam tworzyć do dokumentów jakiś dodatkowy papier że badało się oferty pod tym katem

Tak-np. protokół z tej czynności albo W protokole, iż się dokonywało tej czynności.

4

wystarczy pod np. zestawieniem ofert dopiąć arkusz z exela badania dwóch przypadków ja mam taki opracowany co wszystko wylicza razem z rankingiem .

5

też robię taki kwitek jak "myszy1953"

6

myszy1953 napisał/a:

wystarczy pod np. zestawieniem ofert dopiąć arkusz z exela badania dwóch przypadków ja mam taki opracowany co wszystko wylicza razem z rankingiem .

Myszko miło Cię usłyszeć po tak długim czasie smile

7

To jest tak. Jeśli robisz to dla ustawy i nie zależy Ci na tym aby go odstawić - podłaczasz całą furę jego dokumentów z adnotacją iż Cię przekonał smile dla kontroli
Jeśli robisz dla siebie, to krótki precyzyjny dokument umotywowany, iż Cię nie przekonał smile

8

Mam takie pytanie.
Zamawiający wezwał do wyjaśnienia RNC ze względu ną średnią art. innych ofert. Wykonawca odpowiedział ogólnikowo. Zamawiający zakłada że nie ma do czynienia z RNC ale musiał spełnić zadość wymaganiom ustawy więc wzywał.
Zdawkowa odpowiedź skłoniła zamawiającego do kolejnego wezwania. Tym razem wykonawca nie udzielił żadnej odpowiedzi.

Czy waszym zdaniem mogę go odrzucić ?