1

Temat: Wezwanie do uzupełnienia dokumentów-czy zasadne?

Złożyliśmy ofertę w postępowaniu przetargowym i tak: do oferty dołączyliśmy wydruk odpisu z KRS nie potwierdzony za zgodność z oryginałem, kopię opłaty polisy wydruk z banku - nie potwierdzony za zgodność z oryginałem - czytałam że nie ma konieczności potwierdzać takich wydruków za zgodność z oryginałem, więc już sama nie wiem.
Po drugie - w kwestii referencji będziemy polegać na wiedzy i doświadczeniu innej firmy czy mamy obowiązek do oferty dołączyć poza referencjami i zobowiązaniem podmiotu udostępniającego nam doświadczenie takie dokumenty jak zaświadczenie z US, ZUS i KRK ?

2

Odp: Wezwanie do uzupełnienia dokumentów-czy zasadne?

Elektroniczny wydruk KRS nie musi być opatrzony pieczątką "za zgodność". Podobnie wydruki przelewów. Ale to taka pierdoła, że nic nie stoi na przeszkodzie, by przybić pieczątkę i wysłać zamawiającemu, tak jak chce. Po co się z nim dochodzić.
Co do udostępnienia wiedzy i doświadczenia: zależy co jest zapisane w SIWZ. Jeśli jest wzmianka o dokumentach składanych razem ze zobowiązaniem to wtedy powstaje obowiązek ich złożenia przez podmiot trzeci.

3

Odp: Wezwanie do uzupełnienia dokumentów-czy zasadne?

Amen smile