1

Temat: Zmiana pokoju w którym nastąpi otwarcie ofert.

Witam.

PN poniżej progów. W siwz mamy informację iż otwarcie ofert nastąpi w pokoju nr 31. Jest duża szansa, że pokój będzie tego dnia zajęty przez kogoś innego plus jest on stosunkowo mały.
otwarcie chcielibyśmy zrobić w sali konferencyjnej.

1. Czy muszę dać informację na stronę i do wykonawców o zmianie sali otwarcia?
2. Jeśli tak to czy wystarczy sama informacja na stronie i do wykonawców że zmieniamy salę w której nastąpi otwarcie czy muszę wrzucać cała zmienioną siwz.
3. Czy moze wystarczy tylko powiesić w budynku stosowne kartki z infomacją gdzie nastąpi otwarcie żeby każdy przy wejściu do budynku wiedział gdzie sie kierować?

pozdrawiam

2

Odp: Zmiana pokoju w którym nastąpi otwarcie ofert.

U mnie też zdarzało się, że nagle sala konferencyjna była w dniu otwarcia ofert zajęta. 
Zanim przystąpiłam do otwarcia ofert warowałam pod salę konferencyjną na Wykonawców  a dodatkowo dla spóźnialskich wywieszałam kartkę na drzwi sali konferencyjnej , o zmianie miejsca w którym nastąpi otwarcie ofert  danego przetargu. Myślę, że to wystarczy.
No a jeśli wiem stosunkowo wcześniej, że sala będzie zajęta wówczas dokonuje nie zaszkodzi dokonać zmiany SIWZ wskazując inne miejsce otwarcia ofert.
To zależy od sytuacji czasami bywa, że otwarcie ofert odbywa się w zupełnie innym budynku niż pierwotnie wskazano.

3

To jest ten sam budynek, to są nawet pokoje obok, tj 31 i 32. Chyba po prostu zobaczę w dniu otwarcia który z nich będzie wolny i wytapetuję budynek o miejscu otwarcia ofert. Bo dzisiaj zmienię w dniu otwarcia ofert pokój będzie zajęty itp.

4

Nie zawracaj sobie tym głowy, jak przyjdą wykonawcy zaprosisz ich do pokoju obok.

5

Dziękuję Wam

6

Przy składaniu ofert można już udzielić informacji smile To w sumie detal. Miałem nawet raz zmianę budynku i też było smile

7

smile