1

Temat: czy zmieniać

Witam, jako zamawiacz w przetargu na podst. art 5a. ust. 2-4 (niepriorytet) w formularzu ofertowym zrobiłem czeski błąd.
W SIWZ jest szacunkowa ilość noclegów 300 a w formularzu ofertowym napisałem wartość brutto za 100 noclegów. Powinno być 300 noclegów ( 100 osób x 3 doby) a ja wpisałem 100.

Ewentualne oferty da się porównać, wykonawca i tak musi podać cenę jednostkową z a nocleg. Kwestia czy modyfikować formularz czy zostawić.
Dziękuję za pomoc.

2

Odp: czy zmieniać

Na każdym etapie postępowania obowiązuje cię należyta staranność smile

3

Jak masz czas to modyfikować!

4

koniecznie nie musisz, ale pewnie potem bedziesz mieć trochę wyjasnień i uzupełnień

5

Ok dzięki

6

Koniecznie musi!

7 (edytowany przez cbud 2016-04-27 08:53:05)

Niezgadzam się Marcel, że musi. Wykonawca koniecznie musi zastosować się do warunków postępowania a sam formularz nie musi być taki jak pokazał Zamawiający ma tylko zawierać wszystkie elementy które ten wymagał w dowolnej formie. Skoro nie poprawi sam i nie napisze właściwego tzn, że nie przyjmuje warunków jak należy
Kilka lat temu podpierałem się przy obronie odwołania Wykonawcy tym wyrokiem wyrok z dnia 21 lutego 2007 r. sygn. akt UZP/ZO/0153/2007 i poszło nieźle

8

Tylko zrozum, po co masz sobie utrudniać pracę i borykać się później z Wykonawcami?

9

a to inna sprawa ale nie ma przymusu prawnego, co do "borykania się" to owszem pisałem powyżej smile