1

Temat: błąd w wykazie

1) w wykazie robót oferent wpisał data realizcji 2.07.2012-28.05.2012 z referencji wynika że realizacja 2.07.2012-28.09.2012
a) oczywista omyłka pisarska
b) wezwanie do przedłożenia prawidłowego dokumnetu 
reszta wykazu OK
2) nie chciałem w ofercie wykazu osób -  kierownika budowy (remont mostu) miał dostarczyć do podpisania umowy - uprawnienia mostowe, ale oferent dołaczył do oferty uprawnienia konstrukcyjno budowlane bez ograniczeń nie wim jak sprawdzić czy są ok i czy w ogule sprawdzać jak ich do ofert nie żądałem?

2

Odp: błąd w wykazie

Jak dla mnie:
1a
2 - nie był wymagany, to nie sprawdzam. Jak będzie to oferta najkorzystniejsza, to przed zawarciem umowy ma dostarczyć prawidłowe uprawnienia.

3

w starych uprawnieniach konst-bud b/o mieściła się budowa mostów i są oki
zmiana bodajże od 1994r w zakresie, ale trzeba czytać dosłownie zakres z papieru

4

uprawnienia z 2000  roku ale wtedy faktycznie przez kilka lat ponoć wydawali bez ograniczeń w jednym na wszystko, a czy mogę zlekceważyć badanie tego jeżeli nie było to wymagane w SWIZ (dołączył też KRK ZUS których też nie wymagałem i tego nie mam zamiaru sprawdzać więc moze uprawnień tez się nie czepiać)

5

jeśli nie wymagane to po co sprawdzać na etapie badania? Czasem Wykonawcy składają całe książki z nadzieją iż Zam. umknie jakiś błąd:)

6 (edytowany przez jo 2016-05-25 10:39:19)

macie racje nie sprawdzam będziemy weryfikować przed podpisaniem umowy

7

Wracam jednak do pkt. 1 - moim zdaniem jednak b - wezwać, bo złożone dokumenty zawierają błąd (26.3)

8

poprawiłem. poinformowałem, ewentualna kontrola zweryfikuje