1

Temat: zawiadomienie o odrzuceniu oferty

Witam,

rozstrzygam postępowanie na 3 zadania. W trzecim zadaniu odrzucam 1 ofertę, - czy w takim przypadku wysyłam zawiadomienie o odrzuceniu ofert tylko do Wykonawców, którzy złożyli ofertę w trzecim zadaniu czy do wszystkich wykonawców biorących udział w trzech zadaniach?

2

Odp: zawiadomienie o odrzuceniu oferty

Dodam, ze zawiadomienie o wyborze najkorzystniejszej oferty wysyłam do Wszystkich Wykonawców (w piśmie ZOW mam przygotowana zbiorówkę..)

3

O odrzuceniu oferty czy wykluczeniu powinno informować się w zawiadomieniu o wyborze najkorzystniejszej oferty, osobiście nie wysyłam odrębnych pism, ale skoro już tak robisz to wyślij do wszystkich.

4

Ok, to wyślę do Wszystkich.

Kiedyś szukałam wzoru pisma, w którym bym zawarła wybór, odrzucenie i wykluczenie ale nic takiego nie znalazłam.. i robię wszystko odrębnymi zawiadomieniami...

czy mogłabym poprosić jakiś wzór... byłabym wdzięczna...

5

To poczytaj art.92 on wskazuje co i jak.

6

anka napisał/a:

Witam,

rozstrzygam postępowanie na 3 zadania. W trzecim zadaniu odrzucam 1 ofertę, - czy w takim przypadku wysyłam zawiadomienie o odrzuceniu ofert tylko do Wykonawców, którzy złożyli ofertę w trzecim zadaniu czy do wszystkich wykonawców biorących udział w trzech zadaniach?

każde zadanie traktujesz jak odrębny przetarg więc tylko do tych wysyłasz. Pismo proste 
1. Działając na podstawie art. 92 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2015 poz. 2164) - zwanej dalej ?ustawą Pzp? zamawiający informuje, że w powyższym postępowaniu wybrano ofertę złożoną przez: ........................................

Wybrana oferta jest ofertą najkorzystniejsza w oparciu o kryteria oceny ofert ? uzyskała największą ilość punktów.
2. Zgodnie z art. 92 ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp przedstawiamy streszczenie oceny i porównanie ofert: 
tu wklejasz tabelkę z punktacją.................
3. Jednocześnie zawiadamiamy zgodnie z art. 92 ust. 1 pkt 2 i 3 że w powyższym postępowaniu wykluczono nw.wykonawców i odrzucono oferty :
4.Informacja o terminie, określonym zgodnie z art. 94 ust. 1 lub 2, po którego upływie umowa w sprawie zamówienia
publicznego może być zawarta.

7

Anka, to Twój pierwszy przetarg? wink

8

Marcel napisał/a:

Anka, to Twój pierwszy przetarg? wink

A może Anka jest już z pokolenia Gimnazjum (chyba trzeba być urodzonym po 1985 roku) - oni z doświadczenia życiowego - wynoszę - chcą na wszystko wzór, gotowiec. Nawet jeśli sprawa jest banalna i przerobienie takiego "gotowca" pod swoje potrzeby zajmie więcej czasu niż napisanie tych pięciu punktów samodzielnie. Nie ich wina - to wina systemu i testów wink pozdro!

9

Podepnę się z pytaniem o Wasza praktykę.
Mam wykluczenie wykonawców i odrzucenie ofert. Czy wszystko razem umieszczacie w zawiadomieniu o wyborze oferty czy każda czynność z osoba ma swoje pismo tzn. jest zawiadomienie o wyborze, jest zawiadomienie o wykluczeniu i jest zawiadomienie o odrzuceniu oferty?

Ja robię wszystko z osobna a jednocześnie w zawiadomieniu o wyborze to powtarzam. Zastanawiam się czy nie działam nad wyraz smile

10

ja wszystko w jednym piśmie

11

jo napisał/a:

ja wszystko w jednym piśmie

Ja również.

12

po wielu latach stwierdzam  że nadgorliwa byłam smile

13