1

Temat: opis przedmiotu zamówienia na sprzęt, akcesoria i programy komputerowe

Witam. Jak opisujecie sprzęt komputerowy, podajecie przykładowe modele, czy benchmarkami? I czy do szacowania wartości dodalibyście system do tworzenia beckupu (cokolwiek to znaczy)?

2

Odp: opis przedmiotu zamówienia na sprzęt, akcesoria i programy komputerowe

do wartości dajemy wszystko co wchodzi w zakres przedmiotu zamówienia

3

Tam myślałam, ale lepiej się upewnić. Dziękuję. A czy sprzęt opisujesz tylko paramentami, czy podajesz modele przykładowe. Ja uważam, że z opisu powinny wynikać 2-3 rodzaje sprzętu(np. komputer dell, hp itd.), który chcemy nabyć, bo jak podamy przykładowy to otrzymamy właśnie ten.

4

tylko parametrami, wynikami testów dla procesorów, itp. , ważne żeby nie opisać na tyle szczegółowo aby opis wskazywał na jednego producenta, nie jest to takie łatwe zresztą co jest łatwe

5

Tak robiłam do tej pory. Ale w nowej pracy wygląda to trochę inaczej i informatyk podawał model przykładowy. Nie chce robić inaczej, bo to za dużo pracy. Jakaś sugestia jak mu wyperswadować błędne myślenie

6

bo wg niego testy nie są wiarygodne i właśnie one wskazują na konkretny model

7

to napisz ,,lub równoważne" i określ co rozumiesz przez równoważność bo później będą problemy co uznać za zgodne z siwz a co nie

informatyk niech zmieni podejście do sprawy albo niech opisze Ci co będzie traktowane za równoważne

8

Najchętniej zmieniłabym informatyka , bo dla niego tylko podstawowe parametry i model przykładowy. reszta mało istotna

9

może kierownik zamawiającego powinien mu wytłumaczyć jakie są wymagania pzp,

10

Poczekam aż wróci szef z urlopu. On powinien mieć siłę przebicia smile dzięki za utwierdzenie mnie smile