1

Temat: wzywać czy nie

krótko:

1. wykaz osób nie zawiera imienia i nazwiska, ale zawiera nr uprawnień, są tez załączone te uprawnienie (choć niewymagane oczywiście) które wskazują osobę, wzywać do uzupełnienia wykazu osób czy nie,

2

Odp: wzywać czy nie

no i ...

3

Ja bym chyba nie wzywał. Skoro jesteś w stanie ustalić o kogo chodzi na podstawie uprawnień które są w ofercie..., ale ja tu tylko sprzątam smile

4

a co tez taki skromny, zgadzam się z opinią a nawet opiniom

5

A ja dzisiaj mam prawie identyczną sytuację. Chodzi jednak o wykaz robót. Mianowicie Wykonawca nie przedłożył wykazu robót. Załączył jednak do oferty dokumenty potwierdzające należyte wykonanie robót budowlanych. Treść dokumentów potwierdza spełnianie postawionego warunku udziału w postępowaniu.
No i też się zastanawiamy "wzywać czy nie?" smile

6

Twoja sytuacja w przeciwieństwie do mojej jest oczywista. Dla prawidłowego potwierdzenia spełnienia warunku doświadczenia musi być załączone łącznie wykaz i referencje, które mają potwierdzać należyte wykonanie roboty wskazanej w wykazie. nie może być jedno z dwojga. trzeba wzywać do uzupełnienia wykazu. Zakładam że siwz oba te dokumenty wymagała jak rozporządzenie każe.