Temat: Kryterium oceny oferty
Jak sensownie rozpisać Kryterium DOŚWIADCZENIA w usługach na dożywianie dzieci w szkołach.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Kryterium oceny oferty
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak sensownie rozpisać Kryterium DOŚWIADCZENIA w usługach na dożywianie dzieci w szkołach.
a w jakim trybie robisz postępowanie? w przetargu nieograniczonym? zastanawiam się bo został wykreślony art 5 na podstawie, którego można było stosować kryterium doświadczenia. Teraz jest to art 138g i dalsze. Bo dla twojego postępowania należałoby zrobić według procedury tam opisanej. Chyba, że można przeprowadzić przetarg nieograniczony na takie usługi (o co pytałem we wcześniejszym poscie, ale nikt mi nie odpisał).
Nie usługi społeczne tylko normalne usługi.. Robię przetarg nieograniczony .
na usługi społeczne oraz inne usługi - to teraz te, które wcześniej były niepriorytetowe. I twoje posiłki się tam raczej znajdują. Tylko, że wcześniej można było zrobić przetarg nieograniczony wraz z art 5 lub 5a (czyli uproszczona procedura). Teraz reguluje to art 138g. Stąd pytanie: czy można zrobić na takie usługi przetarg nieograniczony?
Nie. Robię to normalnie jako usługa i tyle. Żadne społeczne
do czasu nowelizacji też bym tak robił. natomiast teraz jeśli twoja usługa znajduje się w załączniku o którym mowa w art. 138 h to bym się zastanowił.
Proszę o pomoc przy kryterium
Śledzę Biuletyn Zamówień Publicznych i tam są normalnie ogłaszane przetargi nieograniczone na dożywianie uczniów więc nie jestem jedyna
W art. 138g jest napisane że rozdział 6 stosuję się do zamówień jeżeli wartosć zamówienia jest równa lub przekracza wyrażoną w złotych kwotę 750 000 euro. A moje zamówienie jest na granicy stosowania PZP bo szacunkowa wartosć to 115 tyś zł więc nie muszę stosować się do Rozdziału 6. Dobrze to rozumiem tak?
115 tys zł to wyłączone z PZP, więc nie rozumiem,
i nie tyś a tys
Jeżeli szef chce PN to robi się PN
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc