1 (edytowany przez sato54 2008-01-06 13:23:28)

Temat: poprawność SIWZ

moje pytanie dotyczy sytuacji w której dokonano zapisu w SIWZ odnośnie opisu samochodu w specyfikacji technicznej samochód miał posiadać nawigację atelitarną fabryczną w jezyku polskim czy jeżeli oferent zapyta czy może być w języku angielskim oferując instrukcję w języku polskim, bo nie ma fabrycznego w języku poskim to czy można to zaakceptować i wnieść ten zapis jako uszczegółowienie w specyfikacji odpowiadając oferentowi czy będzie to już potraktowane jako zmiana przedmiotu zamówienia i ten warunek nie będzie spełniony przez oferenta będąc niważną?

2

Odp: poprawność SIWZ

nie bardzo rozumię, chciałaś nawigację w j. polskim i koniec, (nie ma w j.polskim? - nie wierzę) może się mylę nie jestem w tej dziedzinie spec - ale ja bym sie upierała na j.polski

3

Chcesz w jęz. polskim i taką ma Ci dać. Jeżeli zaproponuje w jęz. angielskim, to go odrzucasz. Chyba o to chodzi?

4

IMHO tu chodzi o modyfikacje SIWZ (jej dopuszczalność) w zakresie zmiany wymogów dotyczących nawigacji i jeśli tak to należy odpowiedzieć twierdząco.

5

możesz dokonać modyfikacji SIWZ w zakresie wymagań przedmiotowych. Art. 38.5 zakazuje zmian wrunków udziau (podmiotowych). Na marginesie nawigacja to jedno a oprogramowanie do nawigacji to drugie i gwarantuję Ci, że jest w j. polskim.

smile nora

6

to moze niech zalacza w jezyku chinskim i dadza instrukcje w polskim smile

chyba ze wszyscy kierowcy u was znaja angielski biegle smile

w takim przypadku po co wam ta nawigacja? jesli pewnie nie bedzie jej w stanie nikt obslugiwac... (zakladam ze kierowcy znajacy j angielski - nie obrazajac znajacych chinski... - sa juz w  wiadomym kraju docelowym wink )

7

A nie taniej będzie kupić "Samochodowy Atlas Polski" lub pytać taxiarzy? wink