1

Temat: uzupełnienie Wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu

Witam, przetarg ograniczony powyżej progów,
Wykonawcy zostali wezwani do uzupełnienia i wyjasnienia Wniosków o dopuszczenie do udziału w postepowaniu. Wyjasnienie i uzupełnienie wpłyneło 1 dzień po wyznaczonym termi nie. Co teraz:
1. przyjmujemu bo to nie Wniosek ani Oferta,
2. otwieram ale nie przyjmuję do oceny,  tylko wykluczam Wykonawcę i informuję go o tym, ze uzupełnienie i wyjaśnienie przyszło po terminie,
3. Czy jeszcze cos innego?

2

Odp: uzupełnienie Wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu

cos za duże skróty myślowe w tych punktach 1 i 2 jak na moje IQ 64

3

rozwijam myśli;
1. Wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w Przetargu Ograniczonym - wpłynęły i w toku badania i oceny brakowało kilku dokumnetów - wezwałam do uzupełnienia do dnia...... uzupełnienia z innych form wpłynęły w terminie a 1 Wykonawca złozył po wyznaczonym terminie. Pytanie: Co z tym uzupełnieniem? Traktować jako w terminie czy wykluczyć Wykonawcę?

4

Skoro wpłynęło po terminie, to jakim cudem chcesz potraktować jako uzupełnione w terminie?

5

Zastanawiam sie nad tym, ze skoro to nie uzupełnienie oferty tylko Wniosku o dopusczenie do udziału w postępowaniu to "zaliczyć" to uzupełnienie?

6

Art. 51.

1. Zamawiający zaprasza do składania ofert jednocześnie wykonawców, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, w liczbie określonej w ogłoszeniu zapewniającej konkurencję, nie mniejszej niż 5 i nie większej niż 20.oszeniu zapewniającej konkurencję, nie mniejszej niż 5 i nie większej niż 20.

jak rozumiem nie potwierdził spełnienia warunków, więc nie zapraszasz do składania ofert

7

Potwietrdził, ale 1 dzień po wyznaczony przez Zamawiajacego terminie.

8

zastosowałaś to?
art.26.3. Jeżeli wykonawca nie złożył oświadczenia, o którym mowa w art. 25a ust. 1, oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1, lub innych dokumentów niezbędnych do przeprowadzenia postępowania, oświadczenia lub dokumenty są niekompletne, zawierają błędy lub budzą wskazane przez zamawiającego wątpliwości, zamawiający wzywa do ich złożenia, uzupełnienia lub poprawienia lub do udzielania wyjaśnień w terminie przez siebie wskazanym, chyba że mimo ich złożenia, uzupełnienia lub poprawienia lub udzielenia wyjaśnień oferta wykonawcy podlega odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania.

jak po terminie to nie potwierdził i nie zapraszasz do składania ofert

9

zastosowałam 26.3 wezwałam, wyznaczyłam termin i 1 firma uzupełniła lae po terminie. Czyli odrzucić?

10

raczej wykluczyć art. 24, bo oferty tu nie ma bo ich nie wezwałaś i chyba nie wezwiesz bo nie powinnaś,

51.1a. O wynikach oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu i otrzymanych ocenach spełniania tych warunków zamawiający niezwłocznie informuje wykonawców, którzy złożyli wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu.