1 (edytowany przez Bitter 2016-09-09 10:08:14)

Temat: modyfikacja siwz

Witam.

Chcę zmodyfikować siwz. modyfikacja nie prowadzi do zmiany ogłoszenia.
(art. 38 ust 4)
Rozumiem, że teraz zamieszczam tylko modyfikację na stronie internetowej. Nie przekazuję jej wykonawcom?!

pozdrawiam!

2

Odp: modyfikacja siwz

wygląda że obowiązku nie masz, ale przecież nie zaszkodzi a może komuś pomoże

3

Nie przekazujesz wykonawcom, trzymaj się przepisu i zamieść na stronie internetowej.

4

Czyli, podsumowując.

1. Wykonawca prosi o wyjaśnienie. Wyjaśnienia mu wysyłam (chociaż w przepisie jest mowa tylko o tych co pobrali siwz), ale zmodyfikowany załącznik już tylko zamieszczam na stronie internetowej.

5

Miej jeszcze na uwadze art. 38 ust. 6

6

Czyli przy modyfikacji siwz, zamieszczam ją tylko na stronie internetowej, ale jeśli przesuwam termin to informuję wykonawców o zmianie terminu, nie przekazuję jednak modyfikacji?

7

Bitter ja mam wrażenie, że nie czytasz przepisów. Zerknij do 38.4 i znajdziesz odpowiedź co masz zrobić z modyfikacją.
Przesunięcie terminu składania ofert z kolei wchodzi w zakres treści ogłoszenia, więc 38.4a i 38.6

8

Wcześniej było to jaśniej zapisane. Albo ja mam wolny pomyślunek ^^.

Teraz to wygląda tak, że (ja to tak rozumiem)

38.2 - wykonawca zwraca się o wyjaśnienia, wyjaśnienia zamieszczam na stronie internetowej oraz przekazuję wykonawcom którym przekazałem siwz.
38. 4 - Modyfikację  SIWZ daję tylko na stronę internetową

38.4a- jeśli dokonana modyfikacja prowadzi do zmiany ogłoszenia zamieszczam zmianę w bzp, Dzienniku (zaleznie od progu)
38.6- jeżeli modyfikacja nie prowadzi do zmiany ogłoszenia , a potrzebne jest przesunięcie terminu, o zmianie terminu informuję wykonawców którym przekazałem siwz i informację o zmianie terminu daję na stronę internetową.

9 (edytowany przez Katiqq 2016-09-09 12:03:49)

Bitter termin składania ofert jest składową treści ogłoszenia, więc jeśli go przesuwasz, to zmieniasz treść ogłoszenia. Spójrz do ogł o zamówieniu IV.6.2)

10

Jasne, to wiem smile.