Temat: modyfikacja siwz
Witam.
Chcę zmodyfikować siwz. modyfikacja nie prowadzi do zmiany ogłoszenia.
(art. 38 ust 4)
Rozumiem, że teraz zamieszczam tylko modyfikację na stronie internetowej. Nie przekazuję jej wykonawcom?!
pozdrawiam!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
Chcę zmodyfikować siwz. modyfikacja nie prowadzi do zmiany ogłoszenia.
(art. 38 ust 4)
Rozumiem, że teraz zamieszczam tylko modyfikację na stronie internetowej. Nie przekazuję jej wykonawcom?!
pozdrawiam!
wygląda że obowiązku nie masz, ale przecież nie zaszkodzi a może komuś pomoże
Nie przekazujesz wykonawcom, trzymaj się przepisu i zamieść na stronie internetowej.
Czyli, podsumowując.
1. Wykonawca prosi o wyjaśnienie. Wyjaśnienia mu wysyłam (chociaż w przepisie jest mowa tylko o tych co pobrali siwz), ale zmodyfikowany załącznik już tylko zamieszczam na stronie internetowej.
Miej jeszcze na uwadze art. 38 ust. 6
Czyli przy modyfikacji siwz, zamieszczam ją tylko na stronie internetowej, ale jeśli przesuwam termin to informuję wykonawców o zmianie terminu, nie przekazuję jednak modyfikacji?
Bitter ja mam wrażenie, że nie czytasz przepisów. Zerknij do 38.4 i znajdziesz odpowiedź co masz zrobić z modyfikacją.
Przesunięcie terminu składania ofert z kolei wchodzi w zakres treści ogłoszenia, więc 38.4a i 38.6
Wcześniej było to jaśniej zapisane. Albo ja mam wolny pomyślunek ^^.
Teraz to wygląda tak, że (ja to tak rozumiem)
38.2 - wykonawca zwraca się o wyjaśnienia, wyjaśnienia zamieszczam na stronie internetowej oraz przekazuję wykonawcom którym przekazałem siwz.
38. 4 - Modyfikację SIWZ daję tylko na stronę internetową
38.4a- jeśli dokonana modyfikacja prowadzi do zmiany ogłoszenia zamieszczam zmianę w bzp, Dzienniku (zaleznie od progu)
38.6- jeżeli modyfikacja nie prowadzi do zmiany ogłoszenia , a potrzebne jest przesunięcie terminu, o zmianie terminu informuję wykonawców którym przekazałem siwz i informację o zmianie terminu daję na stronę internetową.
Bitter termin składania ofert jest składową treści ogłoszenia, więc jeśli go przesuwasz, to zmieniasz treść ogłoszenia. Spójrz do ogł o zamówieniu IV.6.2)
Jasne, to wiem .
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc