1

Temat: procedura zwykła

W procedurze zwykłej dokumenty odnośnie warunków udziału postępowaniu i podstaw do wykluczenia wzywa się od wykonawcy najwyżej ocenianego w terminie 5 dni (poniżej progów)?
Jedną różnicą między procedurą zwykłą a odwróconą jest to, że w zwykłej sprawdza się oświadczenie z art. 25a ust. 1-4 wszystkich wykonawców? Z góry dziękuję za pomoc.

2

Odp: procedura zwykła

Tak, wielkiej różnicy nie ma, sprawdzasz wszystkich wykonawców po wstępnych oświadczeniach lub JEDZ.

3

Czyli pod kątem art. 89 badam też wszystkich?
Jeszcze pytanie o zobowiązanie podmiotu trzeciego też musi wykonawca dołączyć do oferty?

4

Pisemne zobowiązanie doi oferty.

5

A skąd wziąłeś to "pisemne"?

6

Oczywiście bez pisemne...
Czyli reasumując: Do oferty wykonawca dołącza:
1. formularz oferty,
2. oświadczenie z art. 25a pzp,
3. ewent.kosztorys,
4. ewent. pełnomocnictwo,
5. ewent. zobowiązanie.

7

Tak wychodzi.

8

A jeśli chcę wykazu dostaw, sprawozdania finansowego lub innych tego typu dokumentów na potwierdzenie kompetencji..., zdolności zawodowej, finansowej itd (wiadomo o co chodzi) to Wykonawcy mają mi to dostarczyć razem z ofertą czy po otwarciu ofert? bo trochę tego nie rozumiem ;/
Dodam, że jest to PN poniżej progów.

9

po złożeniu ofert na wezwanie zamawiającego i tylko oferent najwyższy w rankingu

10

jo napisał/a:

po złożeniu ofert na wezwanie zamawiającego i tylko oferent najwyższy w rankingu

Ok, dziękuję smile a to, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1. pkt. 12 ? 23 (czyli KRK, ZUS, US i GK - czyli dokumenty o których mowa w par. 5 rozporządzenia w sprawie dokumentów) też na wezwanie? i ile ma dni na uzupełnienie tego?

p.s. przepraszam za moje może głupie pytania, ale jestem początkująca w PZP tongue

11

Tak, na wezwanie, termin wyznaczasz sama, może to być 3 dni, 5 dni.... .

12

ZUS, US to z art. 24 ust. 5 pkt 8. ZUS, US, KRK w terminie nie krótszym niż 5 dni. GK - 3 dni.

13

Kurczę, tylko trochę mało mam czasu na to wszystko ;/ art. 26 ust. 2 mówi "nie krótszym niż 5 dni" a skoro 24 ust. 1. pkt. 12 - 23 to są przesłanki obligatoryjne to muszę tego żądać czy mogę poprzestać na samym oświadczeniu tym ogólnym wydanym przez UZP?

14

Możesz poprzestać na oświadczeniu.

15

katarzynka160 napisał/a:

Kurczę, tylko trochę mało mam czasu na to wszystko ;/ art. 26 ust. 2 mówi "nie krótszym niż 5 dni" a skoro 24 ust. 1. pkt. 12 - 23 to są przesłanki obligatoryjne to muszę tego żądać czy mogę poprzestać na samym oświadczeniu tym ogólnym wydanym przez UZP?

w SIWZ i ogłoszeniu chyba nie było że będziesz żądać dokumentów

16

skąd wiesz, że nie było? jestem na etapie pisania SIWZ więc zastanawiam się co tam wpisać? bo jeśli oświadczenia do par 24 ust. 1 pkt. 12-23 są konieczne to zamieszczę takie zapisy, ale właśnie o to chodzi że nie mam pewności czy trzeba żądać tych dokumentów.

17

ab123 napisał/a:

ZUS, US to z art. 24 ust. 5 pkt 8. ZUS, US, KRK w terminie nie krótszym niż 5 dni. GK - 3 dni.

to czego mogę żądać na potwierdzenie art. 24 ust. 1 pkt 13-22?

18

poniżej procedury unijnej - oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 13-22