1

Temat: oferta najwyżej oceniona

na podstawie art. 26 ust. 2 wzywam wykonawcę którego oferta została najwyżej oceniona do złożenia w wyznaczonym terminie nie krótszym niż 5 dni dokumentów. Czyli mam rozumieć że te dokumenty wykonawca najwyżej oceniony na wezwanie dostarcza przed wyborem najkorzystniejszej oferty? Czy na tą okoliczność mam przygotować jakiś dokument do przetargu że ten i ten został najwyżej oceniony?

2

Odp: oferta najwyżej oceniona

art.92 ust 1 moim zdaniem nie

3

jedynie w protokole rubryka 13

4

Ja robię to tylko w formie zapisu do wew. protokołu, gdzie znajdzie się ranking. Czyli opisuję czynność komisji polegającą na badaniu ofert i ocenie ofert. Protokół urzędowy w pkt 18.2 wymaga podania ofert uporządkowanych od najlepszej do najgorszej, ale to już przy wyborze najkorzystniejszej oferty a więc dużo później.

5

Moim zdaniem właśnie w 18.2 jest miejsce na ranking przed wezwaniem najwyżej ocenionego do złożenia dokumentów.
Dokładne brzmienie jest takie: "2.    Ocena ofert (podać łączną punktację przyznaną ofertom w kolejności przyznanych punktów wraz z podaniem nazwy (firmy) albo imienia i nazwiska wykonawcy oraz łącznej punktacji)."
Dopiero później wskazujesz czyją ofertę wybrano jako najkorzystniejszą.

6

ok, czyli najpierw ranking, najwyżej ocenionego wzywamy do dokumentów a później wybór najkorzystniejszej?

7

dokładnie