1

Temat: Śmieci

Dzień dobry, mam następująca sytuację:

Przetarg na śmieci powyżej progów unijnych, w ogłoszeniu było przewidziane 20% usług uzupełniających. Umowa podstawowa kończy się, trzeba uruchomić usługi uzupełniające, których wartość wynosi 50.000,00 euro.

Chcę się upewnić, co do procedury uruchomienia robót uzupełniających.

P.s.
in-house`y (chodzi o śmieci przekazywane spółkom gminy) wchodzą od 1 stycznia 2017 r. i są określone w art. 67 pkt 1 ppkt 12)?

2

Odp: Śmieci

tzn. o co chosi?

3

In-house wchodzi od 2017r.

4

Chodziło mi o przebieg procedury po nowelizacji.

5

Jest furtka na in house - ustawa o umowach koncesji na rb lub usługi. Artykuł w Gazecie Prawnej z 19.09.2016 r.

Uzupełniającego udzielasz zmieniając umowę pierwotną. Odniesienie w art. 19 ustawy nowelizującej Pzp.

6

Bardzo dziękuję za odpowiedź!

Czyli aneksuję umowę podstawową o wartość przewidzianą w ogłoszeniu. A czy muszę opublikować ogłoszenie o zamówieniu, w tym przypadku w DUUE?

In hause to, wydaje się, czasami jedyny sposób na uratowanie zakładów komunalnych.

7

Zorro napisał/a:

Bardzo dziękuję za odpowiedź!

Czyli aneksuję umowę podstawową o wartość przewidzianą w ogłoszeniu. A czy muszę opublikować ogłoszenie o zamówieniu, w tym przypadku w DUUE?

In hause to, wydaje się, czasami jedyny sposób na uratowanie zakładów komunalnych.

Skoro aneksujesz umowę w trybie art 19 to nie udzielasz nowego zamówienia więc co ogłaszać.