1

Temat: kosztorys ofertowy

Witam,
postępowanie poniżej progu-rb-wynagrodzenie kosztorysowe. W momencie kiedy żądam do oferty kosztorys ofertowy sporządzony metoda kalkulacji szczegółowej, to czy podlega on uzupełnieniu? A jeżeli tak to na podstawie jakiego par. z rozporządzenia w sprawie rodzajów dokumentów z dnia 26 lipca 2016r. mogę kosztorys żądać do oferty??, A jeżeli nie podlega ten dokument uzupełnieniu to czy mogę napisać w SIWZ, ze w przypadku nie dołączenia kosztorysu do oferty, oferta zostanie odrzucona jako niezgodna z SIWZ?

2

Odp: kosztorys ofertowy

Kosztorys to treść oferty i nie jest dokumentem w świetle pzp do uzupełnienia.

3 (edytowany przez jo 2016-09-23 06:24:05)

sam dokument nie podlega natomiast jeżeli ktoś złożyłby kosztorys uproszczony to zastanowiłbym się czy nie skorzystać z nowego brzmienia art 26 ust 3 w części "...lub innych dokumentów......"

4

Kosztorys nie podlega uzupełnieniu a jego brak skutkuje odrzuceniem oferty.

5

Tez tak mi sie wydaje... tylko na szkoleniu prowadzący dał znak ? powołując sie na nowe brzmienie artykułu 26 ust.3 w częsci ... lub innych dokumentów... - tylko nie ma podstawy z rozporządzenia aby taki dokument żadać?!

6

zmień firmę szkoleniową

7

na pewno za jedno można się wyrażać z uznaniem o szkoleniowcach - za odwagę publicznego wypowiadania się o zamówieniach publicznych

8

janek159 napisał/a:

na pewno za jedno można się wyrażać z uznaniem o szkoleniowcach - za odwagę publicznego wypowiadania się o zamówieniach publicznych

O tak. Gdzie często, gęsto reagują wręcz oburzeniem za posiadanie odmiennego zdania.