1

Temat: zamówienia z art.67 ust.1 pkt.6

Mam pytanie -postępowanie poniżej progu na 100 tys. zł. (robota budowlana) Chcemy zamówienie polegające na powtórzeniu podobnej roboty budowlanej na kwotę 30 tys. zł.
Czy w ogłoszeniu i SIWZ mam podać wartość zamówienia jakie przewiduje zgodnie z art.67 ust.1 pkt.6????

Pomocy!BARDZO Pilne!

2

Odp: zamówienia z art.67 ust.1 pkt.6

Nie - 1a. W opisie zamówienia podstawowego, o którym mowa w ust. 1 pkt 6, należy wskazać ewentualny zakres tych usług lub robót budowlanych oraz warunki na jakich zostaną one udzielone - czyli żadnej wartości ten art. nie przewiduje do podania przecież.

3

Ok, to jeżeli chodzi o zakres to moge sie powołac na STWiORB?
a jeżeli chodzi o warunki na jakich zostana udzielone - to o co tu chodzi???

4

a jeżeli chodzi o warunki na jakich zostana udzielone - to o co tu chodzi???

Np - Wysokość wynagrodzenia zostanie ustalona na identycznych zasadach jak w odniesieniu do wynagrodzenia dotyczącego zamówienia podstawowego.

5

Sam art. 67 nie przewiduje podania wartości uzupełniającego ale należy pamiętać o art. 32 ust. 3 mówi, że jeżeli przewidujesz zamówienie o którym mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 6 - to jego wartość uwzględniasz przy ustalaniu wartości zamówienia. Dlatego wartość Twojego zamówienia to 130.000 zł, a to jest już powyżej 30 tys euro - więc zmienia trochę postać rzeczy...

6

Czy stosując zapis w SIWZ dotyczący art. 67 ust 1 pkt 6 muszę:
1. Dokładnie podać jaki będzie zakres usług czyli np.  jeżeli jest to wynajem samochodów do odśnieżania to dokładnie opisać?
2. Czy należy wskazać wartość zamówień uzupełniających np.  do 50 % zamówienia podstawowego?
3. Czy termin zamówienia uzupełniające nie powinnam zgodnie z ustawą zastąpić terminem zamówienia polegające na powtórzeniu podobnych usług?
4. Zgodnie z art 32 ust 3  muszę oszacować wartość zamówienia razem z zamówieniem uzupełniającym, więc skoro mam do 50% , a podstawowe wynosi 100000 tys. zlt to szacunkowa wartość będzie 150 000

7

Ad. 1 tyle, na ile możesz w tej chwili
Ad. 2 najlepiej wskazać, ale i tak przyda ci się to do ustalenia progu
Ad. 3 tak, bo określenie "zamówienie uzupełniające" wyszło z użycia
Ad. 4 tak

8 (edytowany przez seniorcristobal 2016-09-27 09:10:14)

" Dokładnie podać jaki będzie zakres usług czyli np.  jeżeli jest to wynajem samochodów do odśnieżania to dokładnie opisać? "

A to z jakiego przepisu wynika?

Ja podaję, że przewiduję udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 w wysokości 10%. A z treści przepisu wynika, że mają być ....." powtórzeniu podobnych usług"