Temat: Dokumentacje projektowe
Zamawiający zamawia wykonanie dokumentacji projektowej z zakresu termomodernizacji budynku i z zakresu remontów i przebudowy dróg.
Łączyć szacunek czy szacować oddzielnie tak różne Dokumentacje?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → Dokumentacje projektowe
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zamawiający zamawia wykonanie dokumentacji projektowej z zakresu termomodernizacji budynku i z zakresu remontów i przebudowy dróg.
Łączyć szacunek czy szacować oddzielnie tak różne Dokumentacje?
Ja bym łączył. Każde biuro projektowe może zaprojektować jedno i drugie.
Moim zdaniem osobno.
"......należałoby w każdym przypadku zadać pytanie, jaki jest cel sporządzenia dokumentacji projektowych, czy dotyczą one tych samych przedsięwzięć inwestycyjnych. Istotne, w celu stwierdzenia występowania tożsamości przedmiotowej jest określenie celu, w którym te dokumentacje projektowe miałyby być wykonane. Przy czym sama okoliczność, że dotyczą one różnych obiektów nie odgrywa decydującej roli. Jak podkreśla się w orzecznictwie wspólnotowym zasadnicze znaczenie dla odpowiedzi, czy mamy do czynienia z zamówieniem na jeden obiekt budowlany (zarówno w zakresie prac projektowych, jak i robót budowlanych), należy przypisać okoliczności, czy wynik całości robót budowlanych lub inżynieryjnych może samoistnie spełniać funkcję gospodarczą lub techniczną."
http://blog.e-publicznydoradca.pl/przypadku-roznych-dokumentacji-projektowych-mamy-czynienia-zamowieniem-samego-rodzaju/
ja osobno sieciówki, osobno kubaturówki i osobno drogi
Przetarg ogłoszony przez Urząd dla innego Urzędu jako zadanie wynikające z umowy partnerskiej, umowę podpisuje urząd dla którego była organizowana procedura. Czy powinnam to wliczać jako moje zadanie do szacowania wartośći podobnych zadań ogłaszanych przez moj urzad
Nie.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc