1

Temat: oświadczenie GK

Mam taka sytuację. Przetarg nieograniczony poniżej kwot 11.8. oświadczenie o GK - standard w pkt. 1 informuję, że nie należę do GK, w pkt 2 informuję, ze należę do GK i składam listę - jeden z pkt do wykreślenia prościej nie można. Składa mi taki jeden delikwent oświadczenie o GK podpisane ale nie dokonał stosownych skreśleń więc nie wiem czy jest w GK czy nie. Wezwałem do uzupełnienia i przedstawienia informacji z dokonanym stosownym wykreśleniem. Dostałem pocztą informację, patrzę i oczom nie wierzę. Informacja o GK podpisana bardzo ładnie ale znowu zapomnieli dokonać stosowanego wykreślenia - ręce opadają. Proszę o potwierdzenie, że w takim przypadku odrzucam ofertę na podst. 89.1.2?

2

Odp: oświadczenie GK

nie odrzucasz - (nie chodzi tu o treść oferty)

wykluczasz - art. 24b ust.3

3

No tak 24b.3. Ok dzięki wielkie.

4

Jeszcze o grupie kapitałowej. PN poniżej progów. Złożona tylko jedna oferta. Wykonawca dołączył do oferty oświadczenie, że nie przynależy do grupy kapitałowej, więc to już z głowy. Tylko czy czekać teraz te 3 dni, skoro już mam to oświadczenie? czy mogę już właściwie dokonywać wyboru?

5 (edytowany przez janek159 2016-09-27 07:21:39)

jak masz 1 ofertę to nawet wogóle nie potrzebujesz oświadczenia o GK, więc nie zwracaj uwagi na to

6

A co zrobić, jeżeli na oświadczeniu o GK ciężko odczytać datę sporządzenia. Wezwać do uzupełnienia z art. 26 ust.3?

7

Przesłanki wezwania do uzupełnienia są opisane w 26.3.

8

To co w takim przypadku zrobić?

9

A jakie znaczenie ma w tym wypadku data?