1

Temat: protokół z otwarcia ofert

Witam,
czy ktoś ma protokół z otwarcia ofert w wersji Word, byłabym bardzo wdzięczna...

2

Odp: protokół z otwarcia ofert

????

3

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=15550

4

Nie istnieje coś takiego jak protokół z otwarcia ofert. Jeżeli już koniecznie chcesz dodawać sobie zbędnej pracy to otwórz tegoż WORDA napisz na górze strony Protokół z otwarcia ofert w postępowaniu pn..... i poniżej w punktach lub w tabelce wpisz zestawienie otwartych ofert. I już masz swój protokół.

5

A ja nie doczytałam i dałam linka do protokołu postępowania... sad

6

marekw2 napisał/a:

Nie istnieje coś takiego jak protokół z otwarcia ofert. Jeżeli już koniecznie chcesz dodawać sobie zbędnej pracy to otwórz tegoż WORDA napisz na górze strony Protokół z otwarcia ofert w postępowaniu pn..... i poniżej w punktach lub w tabelce wpisz zestawienie otwartych ofert. I już masz swój protokół.

i dopisz wartośc jaa chcesz przeznaczyć na realizcje ja jeszcze dopisuję obowiązek oświadczenia  GK

7

jo, a w jakim celu w Twoim wewnętrznym protokole odnosisz się do GK. Przecież tego dokumentu nikomu nie przekazujesz. Do poinformowania wykonawców o złożonych ofertach służy informacja z art. 86 ust. 5 PZP. ja póki co rozszerzam tą informację właśnie o przypomnienie wykonawcom o obowiązku dostarczenia oświadczenia o GK

8

bo u mnie to to samo, mam protokół w którym jest wszystko z art 86 ust 5

9

Jo, wyjaśnij mi proszę w jakim celu sporządzasz ten dodatkowy dokument. Czy nie wystarcza Wam sama informacja z art. 86 ust. 5 skoro oba dokumenty mają jednakową treść.

10

źle się wyraziłem sporządzam jeden dokument który traktuję jako protokół z otwarcia ofert i równocześnie informację z art 86 od kilku lat już zamieszczamy ten dokument na stronce po otwarciu ofert

11

Po noweli nie ma potrzeby sporządzania dodatkowego protokołu, skoro takowe informacje w postaci protokołu są umieszczanie na stronie internetowej.

12

Przed nowelą też nie było takiej potrzeby.

13

No nie było - ale się robiło dla wygody, aby okazywać (przesyłać) zainteresowanym i aby nie czytać zainteresowanym.