Temat: koniec okresu związania ofertą...
Witam
z różnych powodów upłyną termin związania ofertą, nie było ogłoszenia o wyborze oferty... co można w takiej sytuacji zrobić??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Nieprawidłowości, kontrola i odpowiedzialność w zamówieniach publicznych → koniec okresu związania ofertą...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
z różnych powodów upłyną termin związania ofertą, nie było ogłoszenia o wyborze oferty... co można w takiej sytuacji zrobić??
Wszcząć nowe postępowanie
ale co z tym dotychczasowym zrobić??
przecież nie ma podstaw do unieważnienia....
Jak to nie ma? Masz wade prawną postępowania - okrez związania ofertą upłynął a nie wybrałeś najkorzystniejszej - 93.1.7
Zgadzam się z Marko (jak nigdy )
Dla swojego dobra powinieneś częsciej Jacku
E tam częściej... czasem - owszem
marzy Ci się Marko taki fun club, co przyznaj się
Madziulek nie mierz wszystkich swoją miarą...
experto credite to nie moja działka
Z tego, co sie zorientowałem, madziulek chyba jest prawnikiem, a nie krawcową...MARKO
a...galerie lubię ale te związane z malarstwem
Jacuś..........dzięki
Madziulek - wstydzimy sie języka polskiego?
Jacek - to sie da zauważyć, że jest prawnikiem i to niezłym - tym samym nie potrzebuje adwokata samozwańca
A skąd wiesz, że nie potrzebuje?
Potrzebuję.....i to bardzo i szybko
Marko...lubię języki (obce) w mowie i piśmie
Dzięki za odpowiedzi.
Nie jestem przekonany do tej podstawy prawnej unieważnienia...
art. 146 nie czyni takiej umowy nieważną, umowa bedzie obarczona wadą prawną ale bedzie ważna...
niewybierając oferty w terminie można by unieważnić kążde zamówienia a to nie jest chyba takie proste...
niewybierając oferty w terminie związania(z jakichś tam względów) zamawiający ma możliwość unieważnienia postępowania i zazwyczaj robi to zgodnie z prawem ,a jak ? tak jak pisze Marko
No właśnie
ok
to została mi "tylko" rozmowa z kierownikiem - i przekazanie radosnej wiadomości
dzięki
Sprawe jeszcze w poprzednim stanie prawnym (gdy nie było możliwości zawarcia umowy po upływie terminu związania przy jednoczesnym wyborze najkorzystniejszej) rozwiał SN (III CZP 85/05) - upłynął termin związania ofertą -> postępowanie do śmieci.
Był rodzynek ZA o zdaniu odrębnym - 103/05 ale nie znalazł poparcia
Teraz różnica jest tylko taka, że można zawrzeć umowe po upływie o ile w terminie wybrano najkorzystniejszą.
Znowu się zgadzam z Tobą Marko
no to jeden z wykonawców już zapowiedział protest na unieważnienie ;-)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc