1

Temat: Pismo o wyborze najkorzystniejszej oferty.

Witam.

Przetarg nieograniczony poniżej progów, procedura odwrócona. Tworzę właśnie Pismo o wyborze najkorzystniejszych ofert.

1. Czy w piśmie do wszystkich wykonawców mogę jednocześnie zawiadomić o wyborze oferty i o odrzuceniu ofert wraz z uzasadnieniem?
2. Czy to samo Pismo może stać się ogłoszeniem, które wrzucę na stronę?

3. W jednej części mam tylko jedną ofertę. Zgodnie z art.  94 ust. 2 pkt 1 mogę zawrzeć umowę w terminie krótszym niż 5 dni, ale jak to się ma do art.  180 ust. 2 który mówi, iż można złożyć odwołanie na wybór najkorzystniejszej oferty?

Z góry dziękuję za pomoc.

2 (edytowany przez MIRAS 2016-10-07 07:43:12)

Odp: Pismo o wyborze najkorzystniejszej oferty.

1. Tak
2. Tak
3. Tak się ma, że nie ma związku.

3

MIRAS napisał/a:

2. Tak
.

Czy na pewno?, informacja na stronkę ma nieco okrojone informacje w stosunku da zawiadomienia które ma zostać wysłane wykonawcom.

4

Ad3. MIRAS, może to magia piątku, ale nie rozumiem. Ktoś może złożyć odwołanie a ja będę miał już zawartą umowę.

5

Marcel napisał/a:
MIRAS napisał/a:

2. Tak
.

Czy na pewno?, informacja na stronkę ma nieco okrojone informacje w stosunku da zawiadomienia które ma zostać wysłane wykonawcom.

Zgadza się, ale co z tego że zamieścisz więcej niż jest wymagane. Czy to jakaś tajemnica wink

6

Bitter napisał/a:

Ad3. MIRAS, może to magia piątku, ale nie rozumiem. Ktoś może złożyć odwołanie a ja będę miał już zawartą umowę.

No to możesz mieć faktycznie problem - ale tylko pod jednym warunkiem, że została złożona więcej niż jedna oferta.

Ps. Dotychczas (przed nowelizacją) nie miałeś takich dylematów jak mniemam, to skąd teraz one się wzięły... a może to magia piątku...

7

Zdecydowanie big_smile, ja chcee do domu !! smile

8

AD 3 94.2.1 w tym wypadku jest jednoznaczny, możesz zawrzeć umowę przed 5 dniem.
AD 2 - Dane jawne więc czemu nie. Ale z drugiej strony..... Czasami lepiej nie wychylać się z tymi odrzuceniami i wykluczeniami a tym bardziej z uzasadnieniem.

9

Na pytanie: Czy można? Odpowiadam: Można.
Na pytanie: Jak lepiej? Odpowiadam: z jednej strony lepiej jedno Zawiadomienie o wyniku  postępowania  do wykonawców i na stronę, bo jedno. Z drugiej jednak strony cyt. "lepiej nie wychylać się z tymi odrzuceniami i wykluczeniami" i zrobić dwa pisma: Informację/zawiadomienie o wyniku postępowania oraz Zawiadomienie o wyborze oferty (na www), ale to dwa pisma (więcej roboty).

Wybór należy do Was.

10

Dziękuję za pomoc.