1

Temat: Usługi społeczne - czy stosujuje się art. 26.3

W ogłoszeniu na Usługi społeczne (138o) żądałem, aby Wykonawcy wykazali się określonym doświadczeniem z okresu ostatnich 3 lat. W tym celu mieli przedłożyć wykaz usług.
Dwóch wykonawców nie dołączyło takiego wykazu.
czy muszę/mogę wzywać do uzupełnienia?

2 (edytowany przez Darek W. 2016-10-11 05:16:01)

Odp: Usługi społeczne - czy stosujuje się art. 26.3

Tak - moim zdaniem musisz. Art. 138n.1 stanowi, że wykonawcy składają ofertę potwierdzającą spełnianie warunków udziału w postępowaniu, których żądałeś przecież.

3

Jak.

Samsam mówi że stosuje 138o, więc, Art.138o mówi co się stosuje - reszta z pzp jest wyłączona.

Więc procedurę określasz sam. Musisz zapewnić równe traktowanie, obiektywizm i cos tam jeszcze. Jak określiłeś w warunkach że będziesz wzywał to wzywaj wszystkich równo.

4

Dokładnie, musisz zapewnić równe traktowanie wszystkich Wykonawców, według swoich reguł z wyłączeniem tych przepisów które nakłada ustawa.

5

janek159 napisał/a:

Jak.

Samsam mówi że stosuje 138o, więc, Art.138o mówi co się stosuje - reszta z pzp jest wyłączona.

Więc procedurę określasz sam. Musisz zapewnić równe traktowanie, obiektywizm i cos tam jeszcze. Jak określiłeś w warunkach że będziesz wzywał to wzywaj wszystkich równo.

No właśnie nie określiłem nic w tej kwestii - tj. ewentualnych uzupełnień lub wyjaśnień.
Wymagałem, że do oferty trzeba dołączyć wykaz usług. pełnomocnictwo (jeżeli....) oraz Oświadczenie o: spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz o braku podstaw do wykluczenia z postępowania w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 12 ? 22 ustawy Pzp,

6

Nie widzę przeszkód aby wezwać, lecz pamiętać żeby odnieść się do wszystkich jednakowo.

7

wezwij, może będziesz miał więcej ofert