1

Temat: Podział zamówienia na części

Witam.

Muszę zrobić przetarg na dostawę filmów rtg. I teraz mam zagwozdkę z tym Podziałem zamówienia na części, uzasadnieniem w protokole braku Podziału.

Zamówienie obejmuje dostawę błon ogólnodiagnostycznych (zielonych) i chemii do nich (wszystko musi musi pochodzić od jednego producenta) oraz filmów "zębnych".
Całość tego zamówienia to wartość ok. 20 000 zł. Robimy postępowanie przetargowe krajowe ponieważ łączymy (liczymy razem)  to zamówienie z jednorazowym i drobnym sprzętem medycznym (które będzie ogłoszone później).

Czy muszę podzielić to zamówienie na filmy rtg na części? Czy muszę pisać uzasadnienie braku Podziału?

2

Odp: Podział zamówienia na części

Jeśli sumujesz łącznie i materiały rtg robisz w krajówce jako zamówienie częściowe, to podział już masz.

3

Dziękuję. Właśnie o to mi chodziło czy skoro już podzieliłem zamówienie na części udzielając ich w innych postępowaniach ogłaszanych w różnych miesiącach to czy te pojedyncze jeszcze muszę dzielić na części.

Skoro nie to super, inaczej musiałbym się rozdrabniać.

4

Przedmiot zamówienia został juz określony, oszacowano wartość zamówienia i dokonano podziału na części - zamówienie zostanie udzielone w częściach w ramach odrębnych procedur. Nie wydaje się aby regulacje dotyczące podziału szły tak daleko, że wymagały podzielenia konkretnej części zamówienia na zadania w ramach konkretnego postępowania o udzielenie zamówienia.