Temat: Rejestr zamówień
Bardzo pilnie potrzebuję informacji gdzie jest zawarty wymóg prowadzenia Rejestru zamówień oraz co w nim powinno sie zawierać. Mamy kontrole i nie potrafię dobrze myśleć.
Pomóżcie proszę.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bardzo pilnie potrzebuję informacji gdzie jest zawarty wymóg prowadzenia Rejestru zamówień oraz co w nim powinno sie zawierać. Mamy kontrole i nie potrafię dobrze myśleć.
Pomóżcie proszę.
Ten wymóg masz zapewne w swoich wewnetrznych przepisach, regulaminach, zarzadzeniach, itp. ...
Co powinien zawierać...
Przykładowo:
1. Data rej. wniosku (o wszczęcie postepowania)
2. Nr sprawy
3. Wydział składający wniosek
4. Opis przedmiotu zamówienia
5. Wartość szacunkowa
6. Tryb postepowania
7. Rodzaj zamówienia
9. Data zakończenia postepowania
10. Wartość umowy
11. Uwagi
12. ... i to, co uważasz za słuszne, co bedzie Ci do czegoś przydatne ...
Nie istnieją żadne podstawy prawne, aby sporządzać rejestr postępowań czy też rejestr umów. Rejestry te ułatwiają jednak poruszanie się zamawiającemu (oraz oczywiście organom kontrolnym) po zawartych umowach czy postępowaniach. Ogólnie to wasza wewnętrzna decyzja prowadzic czy nie.
No przeciez o tym mówię
Dziękuje bardzo tak myślałam ale wiecie jak kontrola na głowie to człowiek przestaje racjonalnie myśleć szczególnie że ja pracuję w zamówieniach dopiero parę miesięcy i nie do końca jeszcze wszystko wiem i jest to moja tak pierwsza kontrola.
ja miałam przez miesiąc kontrole z NIK-u było miło bo człowiek lubił dużo mówić a lubię słuchać więc w rezultacie pogubił dokumentację,zapomniał co miał kontrolować i wypił cała moją pyszną kawę wynik kontroli był w miare pozytywny
Amoże uległ Twojemu wdziękowi...?
No właśnie u mnie też NIK tylko że starsza Pani więc jak ja mam ja oczarować ????? i ma zamiar być przez 2 miesiące . Jak by to pomogło to też kupię kawę tylko jaką )))))))))
starsze panie maja kłopoty z pamięcią ale lubią mówić o wnukach może jakoś to wykorzystaj ostatecznie zostaje kawa 3w1 jako uzupełnienie glukozy i poprawę nastroju
DKO, do kawki dodawaj jakieś coś nasenne... Zobaczysz, kontrola wypadnie na 6 z +
tak środki nasenne proponuje w jakieś ciasteczko włożyć ja bym chętnie swojej szefowej takie zaserwowała.
Super propozycje warte zastanowienia my jeszcze myśleliśmy o gazie rozweselającym wpuszczanym przez dziurkę od klucza ))
A jeżeli w drzwiach jest wkładka typy "Yalle" ? Hę? Powiedz jej, że wiesz gdzie mieszka, do jakiej szkoły chodza wnuki, wiesz gdzie parkuje auto... Zobaczysz, poskutkuje
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc