Temat: Opinia GIODO
UZP wystąpił do GIODO o opinię w sprawie interpretacji przepisów w kontekście przetwarzania danych osobowych. Czy GIODO wydał już taką opinię?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
UZP wystąpił do GIODO o opinię w sprawie interpretacji przepisów w kontekście przetwarzania danych osobowych. Czy GIODO wydał już taką opinię?
Zobacz:
http://www.zamowienia-publiczne.lex.pl/czytaj/-/artykul/zamawiajacy-nie-moze-zadac-kopii-umow-o-prace-zawieranych-z-osobami-realizujacymi-zamowienie
o , dobre
Właśnie...ciekawe co będzie z Zamawiającymi, którzy żądali kopii umów. W październikowych Przetargach Publicznych mowa jest, że UZP zachęca, aby do umów o udzielenie zamówienia wpisywać postanowienia regulujące zasady kontrolowania wykonawców i sankcje za ich niewypełnienie. Dotychczas Zamawiający wymagali przedstawienia np. umowy o pracę bądź wydruków ZUS-RMUA....
Oj jak fajnie powiedzieć - a nie mówiłam?
Też się wystrzegałem umów, a zalecenia jak z UZP wprost do tego zachęcają, mam mieszane odczucia w tym temacie, poczekamy,zobaczymy.
Myślisz, że GIODO zrobi z siebie wariata i zaprzeczy swojej opinii? Nie sądzę. Stworzono bez pomyślunku wymóg nie dając narzędzia do jego weryfikowania. W ogóle mam wrażenie, że przy nowelizacji UZP zepchnięto na boczny tor, dając wolną rękę MR. Jak specjaliści wyszli na caracalach wszyscy wiemy. Tyle w temacie.
Ciekawe w tej opinii przyjęcie, że nawet zgoda pracownika jest bezskuteczna ze względu na to że byłby ona wymuszona przez pracodawcę. Można dać temu wiarę.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc