1

Temat: przetarg na fotoradary

Witam, będziemy mieli rzetarg na udostpnienie urządzeń samocznynie rejestujących przekroczenie prędkości (tzw fotoradary)
Chcieleibysmy żeby cena nie była jedynym kryterium wyboru.
Jako kryterium chcielibysmy jeszcze zapisać jakość zdjęć i uzytecznośc oprogramowania. Czy da sie to zrobić w jakiś obiektywny spośób?
Nasza Straż Miejska proponuje, żeby w dniu otwarcia ofert wykonawcy zrobili nam pokaz, tzn. wykonali kilka zdjęć (żebysmy wiedzieli które jest najlepsze) oraz wydrukowali z systemu niezbędną dokumentację.
Czy można w ten spoóśb dokonac oceny ofert?

2

Odp: przetarg na fotoradary

Moim zdaniem fotoradary raczej robią zdjęcia takiej samej jakości (tak jak aparaty cyfrowe). Troszkę naciagane kryterium...

3

no właśnie nie wszystkie
mam wymyślec inne kryteria niż cena:)

4

To raczej nie wina fotoradarów, lecz osób, które ustawiają fotoradar i "obrabiają" zdjęcia.

5

z tego co mówili mi strażnicy część firm oferuje zdjęcia gorszej jakości (chociaż przyznali że jakość zdjęć idzie cały zas w góre). Gorzej jest jednak z oprogramowaniem, u niektórych np nie możńa z programu drukowac książki nadawczej z wysyłanymi mandatami, wniosków do urzędu skarbowego (tzw. TYT-1) itd

6 (edytowany przez WIKO 2008-01-09 10:40:20)

Witam wszystkich.
Nawiązując do napisanych postów pragnę poinformować, że mogę zapewnić Wam usługi, które spełnią Wasze wymagania. Jeżeli jesteście Państwo zainteresowani to zapraszam do korespondencji na adres wiko@gery.pl.
Pozdrawiam.

7

A ja nawiązujac do napisanych postów pragne poinformować wszystkich kierowców, że wystarczy zapaćkać sobie przednia tablice rejestracyjna i mozna gwizdać na wszystkie fotoradary smile

I w przeciwnieństwie do przedmówcy mówie to całkiem bezinteresownie big_smile

8

Ale jeżeli podczas kontroli drogowej policjant uzna, że celowo zapaćkałeś tablicę - mandacik masz murowany smile A wież mi, wiem cos o tym smile Aha, a po zmroku wystarczy nałozyc na tablicę kawałek folii przezroczystej smile Jakby co..."Panie władzuchno, no skubana, sie pewnie przykleiła podczas jazdy..." wink

9

Wystarczy jechać powyżej 270 km/h, wtedy fotoradar nie zdąży juz zrobić zdjęcia wink

10

Sie pirat drogowy znalazł, no.... uważaj, bo trafisz do TVN Turbo, jako główny bohater wink

11

Maarta, co takiego jeździ powyżej 270/h? chyba tylko boeningi wink

12

Madziulek motory wink

13

Pewnie jeździsz Hondą CBR1000 ? smile

14

chciałabym;)

15

Lubisz motocykle? To tak jak ja yikes) Ja mam na biurku miniaturkę (wierna kopie) Yamahy Virago 750 smile Jazda nią to poprostu bajka smile

16

Fajna maskotka wink a  w powiększonej wersji taką posiadasz?

17

Nie sad

18

Maarta,w powiększonej wersji znajdziesz w Kenii wink

19

Yamahe w Kenii? tongue

20

nie wink ale dzisiaj wszysto jakoś kojarzy mi sie ze zwierzetami ,nie wiem dlaczego wink

21

ogladałam właśnie fotki z Kenii i ..może dlatego wink

22

Zwierzę... wink

23

Tak właśnie o tym tez pomyślałam wink

24

Wiem smile