Temat: wolna ręka dla jednej z części
jedno postępowanie - jeden przetarg z podziałem na części dla jednej z części złożono ofertę dla drugiej nie czy dla tej drugiej części mogę zastosować art 67 ust 1 pkt 4)??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → wolna ręka dla jednej z części
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jedno postępowanie - jeden przetarg z podziałem na części dla jednej z części złożono ofertę dla drugiej nie czy dla tej drugiej części mogę zastosować art 67 ust 1 pkt 4)??
pewnie, że możesz
super dzięki
z ogłoszeń w przypadku wolnej ręki tylko ogłoszenie o udzieleniu zamówienia czy też trzeba o zamiarze zawarcia?? dawno nie robiłem a nie umiem znaleźć w ustawie - poniżej progów unijnych
o zamiarze zawarcia już nie
Art. 66.
2. Zamawiający, po wszczęciu postępowania, może odpowiednio zamieścić w Biuletynie Zamówień Publicznych lub przekazać do Urzędu Publikacji Unii Europejskiej ogłoszenie o zamiarze zawarcia umowy zawierające co najmniej:
1) nazwę (firmę) oraz adres zamawiającego;
2) określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia;
3) uzasadnienie wyboru trybu zamówienia z wolnej ręki;
4) nazwę (firmę) albo imię i nazwisko oraz adres wykonawcy, któremu zamawiający zamierza udzielić zamówienia.
cieszy mnie słowo "może" w art 66
dzięki
Na przyszłość: CtrlF i wyszukujemy słowo zamierza
no ale jak wpiszę "zamieża" to nie znajdzie
Nie znajdzie
jestem jednak "aczkolwiek" po wszczęciu czyli po wysłaniu zaproszenia do negocjacji o matko jak się mój kierownik dowie ... to będzie kazał ogłaszać bo u nas " może" to musi ....
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc