1

Temat: zespół

Mam pytanie dot. Zespołu, o którym mowa w art. 20a Ustawy z dnia 22 czerwca 2016 r. Ten przepis wchodzi w życie 6 miesięcy od wejścia ustawy...czyli jakoś w styczniu....pytanie brzmi, czy gdybym dziś ogłosiła postępowanie powyżej progów unijnych, z terminem zwiazania ofertą np. do 15 lutego, to czy muszę / powinnam już ten zespół powoływać?

2 (edytowany przez Marcel 2016-10-26 06:16:15)

Odp: zespół

Nie, a masz aż tak duże zamówienie?

3

tak - powyżej 1 000 000 euro. I nie wiem co z ta komisją. Powołać go (zespół) do tego postepowania jak już wejdzie ten przepis ?....czy zespoł powoływac dopiero przy postępowaniach wszczynanych dopiero po wejściu przepisu?

4

Przepisy "nowe" stosujesz kiedy wszczynasz postępowanie po ich wejściu.

5

Odnośnie zespołu.
Czy do wejścia w życie art. 20a ust.1 należy wprowadzić zmiany w regulaminie wewnętrznym udzielania zamówień jeżeli 2 członków komisji przetargowej bierze udział w nadzorze nad realizacją udzielonego zamówienia - art. 20a ust. 4?

6

kinga1986-1986 napisał/a:

tak - powyżej 1 000 000 euro. I nie wiem co z ta komisją. Powołać go (zespół) do tego postepowania jak już wejdzie ten przepis ?....czy zespoł powoływac dopiero przy postępowaniach wszczynanych dopiero po wejściu przepisu?

a to w Unii nie ogłasza się > 5 225 000 euro = 21 813 852,50 zł
oczywiście możesz ogłosić nawet do 130 000 euro - tylko po co?

7

Powtórzę pytanie:
Czy do wejścia w życie art. 20a ust.1 należy wprowadzić zmiany w regulaminie wewnętrznym udzielania zamówień jeżeli 2 członków komisji przetargowej bierze udział w nadzorze nad realizacją udzielonego zamówienia - art. 20a ust. 4?

8

nie musisz patrz ust. 4
iinny sposób może być np. zarządzeniem lub tp.