Temat: dostawa energii elektrycznej
Witam
czy ktoś organizował może przetarg na dostawę energii elektrycznej dla całej gminy, bo zdaje się, że czeka mnie ogromne ZADANISKO, aż strach pomyśleć jaki ogromny przedmiot zamówienia.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → dostawa energii elektrycznej
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
czy ktoś organizował może przetarg na dostawę energii elektrycznej dla całej gminy, bo zdaje się, że czeka mnie ogromne ZADANISKO, aż strach pomyśleć jaki ogromny przedmiot zamówienia.
jak możesz robić przetrag na dostawę energi dla całej gminy tzn również dla odbiorców którymi nie będzie gmina? - nie rozumię.
Nie, chodziło mi tylko tą część gdzie płatnikiem jest gmina, czyli wszystkie obiekty gminne i oświetlenia uliczne. To za co płacimy. Bo w związku z tym, że zostały uwolnione ceny energii elektrycznej, pojawiły się głosy że trzeba organizwać przetargi na dostawę energii elektrycznej.
Dziś mi właśnie szef zadał pytanie, czy nie powinniśmy zorganizować przetargu na dostawę energii elektrycznej. No i przeraziłam się . Myślałam, że podyskutujemy na forum o tym temacie.
Koledzy od zamówień twierdzą, że na razie nie ma po prostu możliwości technicznych, aby uzyskać energię od innych dostawców niż do tej pory. Dlatego wystarczyłaby podkładka od zakładu energetycznego, że nie ma na razie możliwości dostaw energii od innych dostawców. Inni twierdzą, że muszą zapoznać się z tematem . A tu tylu specjalistów, że myślałam, że ktoś mnie uświadomi.
po prostu nalezy robić przetarg tylko na przesył energii, to ona jest uwolniona i faktycznie może być tańsza niż lokalnie, ale od reszty czyli liczniki, stacje jesteście zależni lokalnie.
nora
Jak się ma podpisaną umowę z dostawcą energii na czas nieoznaczony, to chyba nie ma problemu.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc