26

Odp: 24aa

Fart napisał/a:
Katiqq napisał/a:

Wyobraź sobie, że dotarło do mnie o czym tu mówicie smile
Odpowiedziałam na post Farta, który w zestawieniu w 2 rankingu rozważa wpisanie, że 1 oferta została odrzucona.
Czy procedura standardowa, czy odwrócona ofert odrzuconych nie uwzględnia się.

Czyli Wykonawca nr 2 punktacja razem 100% tak???

Niekoniecznie zaraz 100, ale może być tak jak napisałeś w poście nr 12.

27

Katiqq napisał/a:
Fart napisał/a:
Katiqq napisał/a:

Odpowiedziałam na post Farta, który w zestawieniu w 2 rankingu rozważa wpisanie, że 1 oferta została odrzucona.

Czyli ten sam rezultat ale w informacji o wyborze różne rzeczy mogę napisać na 2 różne sposoby.
1. Jeden ranking i punktacja- mam tabelkę gdzie wymieniam wykonawców i przyznaną im punktację - Mógłbym wpisać przyznane punkty a poniżej informacja o wykonawcach wykluczonych i ofertach odrzuconych.
2. Dwa rankingi gdzie wywalam z tabelki wykonawców wykluczonych i piszę że 2gi w kolejności otrzymał 100pkt

28

Katiqq napisał/a:
Fart napisał/a:
Katiqq napisał/a:

Och Katiqq, przed chwilą odsyłałaś mnie do postu nr 5, a teraz ... To jak już sądzisz ...100 pkt czy 97.

29

W tym przypadku - dotyczy 2 ofert lub punktów przyznawanych nieproporcjonalnie (post nr 22) wg mnie powinno byc tak.
Art. 92 ust.1 pkt.1  - 1 ranking gdzie punktuję wszystkich wykonawców.
Pod spodem zgodnie z art. 92 ust.1 pkt 2 i 3 informacja o wykonawcach wykluczonych i ofertach odrzuconych.

30

Popieram proponowane rozwiązanie. Punktacja bez zmian wg pierwotnego rankingu. Lecz w innej sytuacji racjonalnym byłoby ponowne przeliczenie punktacji, skoro może się tam kolejność namieszać.

A tak mamy oryginalną sytuację:
- oferta podlegająca odrzuceniu: 100 pkt,
- oferta najkorzystniejsza: 97 pkt

31

Zadałem dzisiaj pytanie do "ekspertów" czekam na odpowiedź, bo sprawa nie jest tak oczywista, jak będę coś więcej widział dam znać wink

32

Dzięki Marcel, bo już nie chce mi się gadać z Jankiem. Zamęczyła mnie dzisiaj i pogoda i Janek smile

33

Spoko, poczekam, dam znać.

34 (edytowany przez janek159 2016-11-02 12:47:46)

Katiqq napisał/a:

Dzięki Marcel, bo już nie chce mi się gadać z Jankiem. Zamęczyła mnie dzisiaj i pogoda i Janek smile

No zauważyłem to zmęczenie. Nie łam się, zasadność kolejnego rankingu na pewno jest, lecz jak zauważyłaś w końcu - nie w tej sytuacji.

35

O! I trzaśnij w stół...

36

Ciiiiicho już, spokój.

37

O matko oczywiście ,że ranking może się zmienić i np. 2 z rankingu 1 okaże się 3

38

dobrze że nie używam 24aa

39

Cały czas w dyskusji pojawia się wątek wykluczenia wykonawcy/odrzucenia oferty.
A ja się pytam - dlaczego ?

to że uchyli się od zawarcia umowy nie powoduje jego wykluczenia. Chyba, że mi gdzieś podstawa prawna uciekła, ale ja tego nie widzę.
A skoro nie wykluczamy i nie odrzucamy oferty to wg mnie ranking powinie jednak pozostać.

40

chyba tu chodzi o nie spełnienie warunków (po przedłożeniu dokumentów ) przez pierwszego w rankingu

41

olfork napisał/a:

Post nr 1

42

marekw2 napisał/a:
olfork napisał/a:

Post nr 1

Dlatego sie pojawia , ponieważ wykonawca, który został najwyżej oceniony na wezwanie z art. 26 ust.2 na wezwanie do złożenia aktualnych na dzień złożenia oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw wykluczenia nie przedłożył ich w wymaganym terminie wobec czego został wykluczony na podstawie art. 24 ust 1 pkt 12 ustawy Pzp, gdyż nie wykazał spełnienia warunków udziału w postępowaniu.
Wykonawca został odrzucony na podstawie art. 24 ust 4 ustawy Pzp, gdyż ofertę Wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą.

43

Tworząc post chodziło tylko o to jaka punktacje przyjąć i wpisać na zawiadomieniu o wyborze oferty najkorzystniejszej.
1. Jeden ranking i punktacja- mam tabelkę gdzie wymieniam wykonawców i przyznaną im punktację - Mógłbym wpisać przyznane punkty a poniżej informacja o wykonawcach wykluczonych i ofertach odrzuconych. Pierwszy 100 pkt, drugi 97,84
2. Dwa rankingi gdzie wywalam z tabelki wykonawców wykluczonych i piszę że 2gi w kolejności otrzymał 100pkt
Poniżej sytuacja 1 RANKING:
Wykonawca najkorzystniejszy = 100% - wykonawca wykluczony
2gi w kolejności:
I Kryterium 57,84pkt, II kryterium 4pkt = 97,84pkt

2 RANKING:
Najkorzystniejszy w pierwszym rankingu - Wykluczony
Najkorzystniejszy jest 2gi z rankingu 1 i on ma teraz punktację:
I Kryterium 60pkt, II kryterium 40pkt razem 100pkt

44

Nie odrzuciłeś go, tylko uznałeś jego ofertę za odrzuconą. Jest różnica. Zostań może jednak przy tym jednym rankingu i tyle.

45

Katiqq - potwierdzam - uznaję za odrzuconą - i oto mi chodziło:)

46

Katiqq napisał/a:

Nie odrzuciłeś go, tylko uznałeś jego ofertę za odrzuconą. Jest różnica. Zostań może jednak przy tym jednym rankingu i tyle.

Tak na marginesie.
Czy w art. 92 ust 1 pkt 3 nie powinno być wpisane wykonawcach, których oferty zostały uznane za odrzucone. teraz jest: wykonawcach, których oferty zostały odrzucone.

47

Hihi pytanie do ustawodawcy smile