Temat: Serwer / komputer
Mam do kupienia Serwer do obsługi baz danych. Czy zakup Serwera łączyć z zakupem komputerów? Mój informatyk twierdzi że to absolutnie dwa różne zamówienia.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → Serwer / komputer
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam do kupienia Serwer do obsługi baz danych. Czy zakup Serwera łączyć z zakupem komputerów? Mój informatyk twierdzi że to absolutnie dwa różne zamówienia.
Jarosław a może zliczyć razem z komputerami i zrobić podział na części?
Nie traktuj tego jako ten sam rodzaj.
Jarosław a może zliczyć razem z komputerami i zrobić podział na części?
To już jest wyższa matematyka. Pieniądze przyznane mniej więcej w tym samym czasie ale komputery juz dawno temu kupione (oczywiście do 30000 e) tylko te serwery zostały. Tylko mam taki wew. dylemacik czy nie łączyć. Ale już nic z tym nie zrobię bo komputery zostały potraktowane "oddzielnie".
Więc zostaje opcja "Nie traktuj tego jako ten sam rodzaj."
Skoro już wydałeś, to nie wiem skąd się pojawił dylemat łączenia. To, co kupiłeś nie łączy się z tym, co zamierzasz.
Inna sprawa gdybyś dopiero zamierzał wydatkować całość środków. Połączyłabym tylko dlatego, żeby mieć z głowy problem uzasadniania niedokonania podziału na części.
Udanego weekendu
Ja bym to szacunkowo połączył, nie dzielił.
Ja tam bym mówił że inne przeznaczenie.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc