1 (edytowany przez jo 2016-11-08 10:06:17)

Temat: wezwanie do poprawy JEDZ

Jeżeli oferent nie złoży na wezwania z art 26 ust 3  poprawionego JEDZ to na podstawie czego wykluczam - art 24 ust 1 pkt 12 ?? i taki poprawiany JEDZ może być chyba z datą po TSO.??

2

Odp: wezwanie do poprawy JEDZ

A dlaczego uzupełnienie na podstawie 26. 1 a nie 26.3 ? Dołączam się do drugiego pytania? Z jaką datą ma być uzupełniany czy poprawiany JEDZ?

3

poprawiłem wink

4

BGPS napisał/a:

Dołączam się do drugiego pytania? Z jaką datą ma być uzupełniany czy poprawiany JEDZ?

Chyba żartujecie.
Jeżeli wysyłasz do wykonawcy wezwanie do uzupełnienia/poprawienia jakiegokolwiek dokumentu to oczywistym jest , że data na tym nowym dokumencie musi być późniejsza lub ta sama co na wezwaniu. Skąd wykonawca miałby wcześniej wiedzieć o potrzebie wysłania czegokolwiek. Nie chcecie chyba namawiać wykonawców do oszustw.

5

Marek, np. Krk może być wystawione nawet przed tso a jeżeli jest aktualne to może być złożone na wezwanie np w trybie 26.3 lub 26.1 /2.

6

Ja nie pisałem o dokumentach i nie tego dotyczyło pytanie. Zarówno jo jak i BGPS pytali o poprawki w JEDZU.
Dokumenty potwierdzające spełnianie warunków lub brak podstaw do wykluczenia to całkiem inna sprawa. One mają swoje terminy ważności

7

Ok

8

Czyli z jaką datą waszym zdaniem powinien być uzupełniany na wezwanie w trybie 26.3 JEDZ? Czy może złożyć z datą aktualną?? czy nadal trzeba ewentualnie dopisywać że np. jest aktualny na dzień złożenia oferty lub coś podobnego?

9

wygląda na to że może być z datą po TSO