Odp: procedura odwrócona a wezwania
Art.24aa jest skąpy, nie opisany, bez szczegółów w samym art. jak innych które powinny się do niego odnosić, gdyby przepisy opisywały procedurę odwróconą bardziej szczegółowo nie było by tylu problemów.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → procedura odwrócona a wezwania
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Art.24aa jest skąpy, nie opisany, bez szczegółów w samym art. jak innych które powinny się do niego odnosić, gdyby przepisy opisywały procedurę odwróconą bardziej szczegółowo nie było by tylu problemów.
Też mam taki przypadek. Termin goni. wykonawca najkorzystniejszy złożył wszystkie wymagane dokumenty wraz z GK- w ofercie, a ja muszę czekać 3 dni na GK od pozostałych wykonawców?(w tym 3 dzień przypada na 11.11.2016 czyli ustawowo wolny, sobota też niedziela także wolna -więc 3 dzień dopiero w poniedziałek potem wezwanie do uzupełnienia- i kolejne dni lecą- gdzie tu przyspieszenie procedury??. Wg mnie powinno się wymagać od najwyższego w ranking.
Tych 3 dni nie przeskoczysz co oznacza że jak nie uzupełnią to dalej z tym już nic robić nie musisz.
A w przypadku jednej oferty na jeden pakiet muszę wzywać do GK czy skoro jeden Wykonawca to zostawiam bez grupy? I czy w przypadku otrzymania GK za pomocą fax lub mail wzywacie do złożenia z 26.2 czy z 26.3?
W wracając do GK, wychodzę z założenia że powinno się wzywać tylko najkorzystniej ocenionego do złożenia grupy kapitałowej ale jak się okazuje system propublico sugeruje, że powinnam wszystkich bo inaczej nie mogę przejść dalej...
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=15623
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc