26

Odp: kryterium oceny ofert

żadna z nich przy sprzątaniu

27

Czy aby na 100%? A nabycie środków czystości, ścierek, utylizacja opakowań, zużycie prądu?

28

jedyne co nabywam to czystość.

29

Mogę oczywiście żądać środków czystości ekologicznych z zielonym listkiem stosowania urządzeń A+++ tylko ,ze moje wymagania przeniosą się automatycznie na cenę - jaki wniosek ???

30

Myszko przecież prąd też będą twój zużywać. Chyba że we wiadrze przyniosą smile

31

prąd będą no i .......................... proszę wytłumacz jaki ma wpływ na czystość wykładziny czy parkietu??

32

a tak naprawdę jak korzystają z wody i prądu powinni za to płacić o ile wliczają koszt w usługę i znowu na co to ma wpływ na CENĘ czyli wszystkie inne kryteria wiążą się z ceną

33

MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM U NAS OD DZISIAJ - rio cool

34

Powodzenia w takim razie i nie daj się!

35

dzięki. Chowam się pod biurkiem

36

A czy może ktoś podpowiedzieć czy w przetargu na ubezpieczenie mienia można zastosować kryterium ceny wyższe niż 60%  np. 80% i jak to tłumaczyć?

37

myszy1953 napisał/a:

moje wymagania przeniosą się automatycznie na cenę - jaki wniosek ???

Ustawodawca jak widać uznał, że jesteśmy bardzo bogaci i stać nas na przepłacanie za realizację zamówień publicznych w imię idei drożej znaczy lepiej, co nie zawsze jest prawdą.
Niestety przy narzuconym progu 60 % cena musimy przyzwyczaić się do tego, że będziemy więcej płacić za te same zamówienia.

38

Dyskusja wygasła? I co z tymi kryteriami oceny ofert na sprzątanie? Może być cena powyżej 60 % czy nie? W BZP kilka ogłoszeń jest. Ale jak uzasadnić (art.91 ust.2a)?
Pomoże ktoś?

39

Podobny problem mam z warzywami. Jakie kryteria stosujecie u siebie?

40

Na warzywa to masz cenę 100%.