1

Temat: nie można zidentyfikować Wykonawcy

Witam,
nie jestem w stanie sama zweryfikować KRS Wykonawcy, a co za tym idzie osoby upoważnionej do reprezentowania Wykonawcy, (KRS odnoszą się do reprezentowania poszczególnych spółek), czy w związku z tym mogę żądać uzupełnienia KRS lub wyjaśnień??

2

Odp: nie można zidentyfikować Wykonawcy

Możesz wzywać o cokolwiek, ale jak nie zareagują to bez konsekwencji. Chyba że zadalas ten KRS na potrzeby 24. 5. 1.

3

Na jakim etapie postępowania jesteś? jakoś nie chce mi się wierzyć że nie idzie zweryfikować po KRS-e, wyjaśnić możesz zawsze, nie ma przeszkód.

4

Anka co chcesz znaleźć w tym KRS ? Cóż Ci da poznanie jakiegoś nazwiska skoro i tak nie wiesz kto podpisał ofertę. PZP nie daje Ci podstaw do żądania tego dokumentu w innym przypadku niż wymienionym w art. 24.5.1.

5

marekw2 napisał/a:

Cóż Ci da poznanie jakiegoś nazwiska ......

Spokój wewnętrzny i spokojny sen w nocy smile
Tak na poważnie, zawsze patrzyliśmy w KRS i jestem zdania że nadal trzeba się nim posiłkować.

6

Marcel o jakim spokoju mówisz? Przecież oferta to nie umowa, tu dopiero musimy mieć pewność że podpisuje to osoba upoważniona do zawierania zobowiązań finansowych.

7

Oferta też musi być podpisana przez osobę do tego umocowaną!

8

Żaden KRS czy CEIDG Ci tego nie potwierdzi. Jeżeli już koniecznie chcesz uzyskać pewność żądaj do każdego postępowania wniesienia wadium. Prawdopodobieństwo, że ktoś zainwestuje własne pieniądze tylko po to aby złożyć ofertę w czyimś imieniu jest raczej małe.

9

Rozwodzimy się czy wgląd w KRS ma znaczenie czy nie. Każdy ma swoje zdanie, ja natomiast nie uważam, że reprezentacja podane w KRS jest czymś co można bagatelizować. Niech każdy pozostanie przy swoim zdaniu.