1

Temat: kryterium doświadczenia kieronika budowy

chcę wprowadzić takie kryterium przy budowie mostu
czy już do oferty mogę żądać dokumentów potwierdzających prawidłowe wykonanie usługi kierowania budową
czy do oferty oświadczenie a  w odpowiedzi na art 26 ust 2 dopiero dokumenty??

2

Odp: kryterium doświadczenia kieronika budowy

Do oferty dał bym sam wykaz (w f.ofertowym) bo będzie to punktowane, potwierdzenie z 26.2.

3

Jak Marcel. Ciekawa jestem jakiego dokumentu zażądasz dla potwierdzenia,że pełnił funkcję kierownika budowy?

4 (edytowany przez janek159 2016-11-23 11:23:23)

To jest kryterium podmiotowe, może tu być zastosowane?

Ponadto, jak już to art. 26.2 nie wydaje się właściwy do zastosowania po to aby wzywać do złożenia dokumentów dot. kierownika. Art. 26.2/1 służy do dokumentów dot. art. 25 ust. 1 (a tam nic nie ma o tym aby na potrzeby oceny kryteriów wzywać - kryteria selekcji to nie są)

No i jaki dokument dot. kierownika budowy.

5

Kryterium może być organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia, jeżeli mogą mieć znaczący wpływ na jakość wykonania zamówienia. Na pewno kryterium nie może być doświadczenie samego wykonawcy.

6 (edytowany przez jo 2016-11-23 12:17:20)

odnoszę się do osób a nie do wykonawcy myślałem o protokołach odbioru

7 (edytowany przez janek159 2016-11-23 12:26:34)

No tak , kryterium jest słuszne.

Natomiast musisz mieć wszystko niezbędne do oceny kryterium złożone wraz z ofertą, a jak czegoś w ofercie braknie to trzeba by jakość wezwać. Lecz nie na podstawie art. 26.2 - bo to jest gdy ustali się najwyżej ocenionego, więc po stworzeniu rankingu.

może jako dokumenty niezbędne w trybie art. 26.3

8

No nie wiem czy kierownik budowy posiada protokoły odbioru chyba raczej wykonawca ale spróbować można. Ja poprzestaje na oświadczeniu.

9

myszy1953 napisał/a:

Ja poprzestaje na oświadczeniu.

W zasadzie to wystarczy.