1

Temat: jedna oferta

Pn  poniżej progów , złożono 1 ofertę  2 krotnie wyższą od przeznaczonych środków.
Czy powinnam wezwać do złożenia dokumentów ? skoro i tak unieważnię  postępowanie .

2

Odp: jedna oferta

nie musisz

3

nawet nie wolno no chyba, że sie namyślicie i będziecie robić

4

A jak to się to ma do art. 93 ust. 1 pkt. 4 i pojęcia najkorzystniejszej oferty. W ustawie nie ma słowa o unieważnieniu postępowania, w którym cena najwyżej ocenionej oferty przewyższa kwotę .....

5

no właśnie o tym myślałam  i straciłam pewność. Chociaż na zdrowy rozum nie widzę sensu w wzywaniu.

6

Ja też nie widzę sensu. Chociaż co wspólnego ma zdrowy rozum z ustawą ;P Czytając literalnie przepisy wychodzi na to, że trzeba wzywać po to by móc unieważnić postępowanie smile

7

Ellizabet napisał/a:

A jak to się to ma do art. 93 ust. 1 pkt. 4 i pojęcia najkorzystniejszej oferty. W ustawie nie ma słowa o unieważnieniu postępowania, w którym cena najwyżej ocenionej oferty przewyższa kwotę .....

ale jest mowa o ofercie z najniższą ceną smile

8

26.3. Jeżeli wykonawca nie złożył oświadczenia, o którym mowa w art. 25a ust. 1, oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1, lub innych dokumentów niezbędnych do przeprowadzenia postępowania, oświadczenia lub dokumenty są niekompletne, zawierają błędy lub budzą wskazane przez zamawiającego wątpliwości, zamawiający wzywa do ich złożenia, uzupełnienia lub poprawienia lub do udzielania wyjaśnień w terminie przez siebie wskazanym, chyba że mimo ich złożenia, uzupełnienia lub poprawienia lub udzielenia wyjaśnień oferta wykonawcy podlega odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania.

9

a no tu masz racje, a ja czepiłam się najkorzystniejszej smile

10

tylko czy jeszcze nie powinni dopisać w art 26 ust 1 i 2 ??