1

Temat: JEDZ a wykazy

Czy jeśli Wykonawca dokonał zmiany w wykazie osób przy składaniu dokumentów w trybie art. 25.1 w stosunku do informacji, które zawarł pierwotnie w JEDZ przy składaniu oferty to jest ok? Osoba ta spełnia warunki udziału w postępowaniu.

2

Odp: JEDZ a wykazy

Wyjaśnić rozbieżność.

3

w jedz trzeba wpisać już wykaz osób??

4

To w takim razie po co w JEDZ jest Część IV: Kryteria kwalifikacji C: Zdolność techniczna i zawodowa?

5

W przypadku pracowników technicznych lub służb technicznych nienależących bezpośrednio do przedsiębiorstwa danego wykonawcy, lecz na których zdolności wykonawca ten polega, jak określono w części II sekcja C, należy wypełnić odrębne formularze jednolitego europejskiego dokumentu zamówienia.

6

Instrukcja JEDZ wg UZP dot. Część IV: Kryteria kwalifikacji C: Zdolność techniczna i zawodowa
pkt 2)

Objaśnienie: W tej rubryce formularza należy zawrzeć wykaz osób skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, adekwatnie do wymogów określonych w tym zakresie przez zamawiającego w opisie warunku udziału w
postępowaniu (kryterium kwalifikacji), które odnosi się do potencjału osobowego wykonawcy. Tym samym w tym miejscu formularza można wskazać przykładowo informacje dotyczące kwalifikacji tych osób, o ile zamawiający określił w tym zakresie konkretne wymogi.

7

Nie polega na zdolnościach innych podmiotów - dysponuje bezpośrednio

myszy1953 napisał/a:

W przypadku pracowników technicznych lub służb technicznych nienależących bezpośrednio do przedsiębiorstwa danego wykonawcy, lecz na których zdolności wykonawca ten polega, jak określono w części II sekcja C, należy wypełnić odrębne formularze jednolitego europejskiego dokumentu zamówienia.

8

jeżeli nie chcę szczegółowo i wystarczy mi tylko zaznaczenie w sekcji (alfa) to chyba nie musi wpisywać
jeżeli wpisze w jedz to czy trzeba wzywać z 26 ust 1 mając na względzie  §2 ust 7 Rozporządzenia o dokumentach??

9

jo napisał/a:

jeżeli nie chcę szczegółowo i wystarczy mi tylko zaznaczenie w sekcji (alfa) to chyba nie musi wpisywać
jeżeli wpisze w jedz to czy trzeba wzywać z 26 ust 1 mając na względzie  §2 ust 7 Rozporządzenia o dokumentach??

właśnie, po co wzywać jak już jest w jedzu

10

Zamawiający nie zezwolił na zaznaczenie sekcji alfa... Chodziło mi generalnie o to, czy jeśli wykonawca w jedz wpisał daną osobę, a później ją chce zastąpić inną, która też spełnia warunki i wpisze ją w wykaz osób to będzie to ok?

11

myślę że tak, jeżeli obie spełniały

12

Ja też tak myślę, tylko, że będzie rozbieżność pomiędzy JEDZ a wykazem...

13

jak ktoś dołączy wykaz a na wezwanie z 26 ust 3 przedłoży nowy to też jest rozbieżność a jest w porządku

14

Tak myślałam ale chciałam się upewnić smile
Dziękuje za podpowiedzi smile