1

Temat: Zp-2 poniżej 14 tys euro?

Witam,
Czy możecie napisać jak to jest z dokumentacją ponizej 14 000 euro. Czy musimy takową przygotowywać? Co z Zp-2? Logika podpowiada, że przecież  trzeba gdzieś udokumentować na jaką kwotę ustaliliśmy wartość.
dzięki

2

Odp: Zp-2 poniżej 14 tys euro?

z zamówieniami do 14000 jest tak jak sobie zamawiający postanowi - jest taka tendencja (głównie kontrolujących - żeby mieli się później do czego przyczepić) aby tworzyć własne regulaminy postępowania, jeżeli taki masz to musisz go ściśle przestrzegać

3

dzięki danaug,
i jeszcze jedno pytanie - czy w przypadku gdy wartość zamówienia (usługi) wynosi około 12 000 PLN robimy rozpoznanie rynku czy możemy podpisać umowę z dowolnym wykonawcą.

4

Z dowolnym, ale aby badacze Pisma Świętego sie nie przyczepili - warto zrobic takie rozeznanie rynku

5

....poprzez kontakt telefoniczny z kilkoma "wykonywaczami" smile potem możesz na tej podstawie sporzadzić jakąs notatke służbistą wink  która z kolei może być podstawą do określenia wartości szcunkowej zam.

6

... właśnie ci badacze wink

7

zauważyłam ,że temat procedury postepowania do 14tyś EURO to aktualnie dość popularny temat szkoleń wink czy ktoś na to jeździ ? smile

8

Ja byłam raz na takim  szkoleniu gdzie Pan prowadzacy wręcz na siłę nas pzrekonywał o konieczności stworzenai takiego regulaminu, na tym stanęło, nikt u mnie sie tym nie interesuje i nie widzi takiej potrzeby.

9

Niektórzy tam chodzą...;)

10

Zaczekam az w wawie ktos zrobi takie szkolenie, se pójdę, będę mądrzejszy tongue

11

Jacuś ,mogę przeprowadzić takie szkolenie  dla Ciebie smile gratis wink

12

A Ty szkolisz?? Wow, to bardzo chętnie smile Pisze się na takie cuś smile A gdzie prowadzisz wykłady?

13

takie szkolenia do 14 tyś  to chyba nic trudnego wink  oduczę Cie biurokracji wink to napewno smile

14

a wykłady mogę poprowadzić w ...Złotych Tarasach wink

15

To ja zamawiam podczas przerwy szarlotke na ciepło i gorąca czekolade smile Czy organizator szkolenia przewiduje takie łakocie? smile

16

Ale Ty pijesz czekoladę a ja jem szarlotkę , zmiana będzie na drugiej przerwie wink

17

Z jednej filiżanki i jednego talerzyka? smile

18

smile.......możliwe ale......na trzeciej przerwie wink  potem szkolenie sie zakończy smile

19

Madziulek, Ty serio z tym szkoleniem?

20

decyduj się smile oferta ważna 5 minut  i...zaproszenia mailem nie wyślę wink

21

Tak poważnie, to zdało by się podszkolić w zam.do 14 tys. Czy ktoś zna jakiegoś godnego polecenia szkolącego?

22

jacek0707 napisał/a:

Tak poważnie, to zdało by się podszkolić w zam.do 14 tys.

A z czego sie tu szkolić... roll

23

np. z biurokracji poza ustawowej wink niektórzy to lubią smile

24

Ok, dalej nie wiem z czego sie szkolić bo biurokracja pozaustawowa jest inna u kazdego zamawiającego;) ale w to, że niektórzy to lubią nie śmiem wątpić bo to widać , z resztą nie tylko to... smile

25

najwidoczniej sa  takie MAEG instytucje szkoleniowe co ogaraniją każdą birokrację pozaustawową !!! A MOŻE BT TAK  POMYSŁ BY ZROBIC JAKIŚ , PORTAL, BIULETYN ZAMÓWIŃ DO 14 TYŚ I  WTEDY JUŻ NAPRAWDĘ BEDZIE POWAŻNIE, URZEDOWO ... :-)