1

Temat: umowa z PWPW

witam,

w przyszłym roku kończy mi się umowa z PWPW na prawa jazdy, dowody rejestracyjne, karty pojazdu, znaki legalizacyjne i nalepki kontrolne.
poprzednio zawierałem umowę z trybie ZWR.
po nowelizacji doszedł w art. 4 pkt 5c wyłączający zamówienia dotyczące wytwarzania i dystrybucji dokumentów publicznych i ich personalizacji, druków o strategicznym znaczeniu dla bezpieczeństwa państwa i znaków akcyzy.

Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 20.07.2016 r. w sprawie wykazu dokumentów publicznych i druków o strategicznym znaczeniu dla państwa w par. 2 pkt 15-17 i par. 3 pkt 1 wymienia te dokumenty, o których pisałem wyżej.

Reasumując: zgodnie z powyższym umowę z PWPW w 2017 r. mogę zawrzeć bez stosowania ustawy Pzp?
Dobrze to interpretuję?

2

Odp: umowa z PWPW

B. dziękuje za przepis smile
No chyba jest tak jak piszesz - zwolnienie na podstawie 4.5c. W art 4aa delegacja do rozporządzenia które zawiera wykaz wszystkich dokumentów: prawo jazdy, dowód rej. karta pojazdu, nalepki. Wszystko jest. Jestem miło zaskoczony. Odejdzie jedna bzdura ZWR z PWPW.
Polecam gminom - np dowód osobisty.

3

jednak nowelizacja jakieś swoje plusy ma

4

i jak robil ktos taka umowe na podstawie 5c?

5

z tego art. mozna bedzie tez skorzystac (tak mysle) przy zamowieniu na wydruk kart do glosowania

6

Z rozporządzenia wydanego na podstawie art. 4aa
§  3. Drukami o strategicznym znaczeniu dla bezpieczeństwa państwa są:
3)  karty do głosowania, o których mowa w art. 40 § 1 ustawy z dnia 5 stycznia 2011 r. - Kodeks wyborczy.
Art 40 mówi o wszystkich kartach, czyli wychodzi że tak.