Temat: solary
witam mam temat z solarami. jeszcze w tym roku mamy dostać kasę od Marszałka na inwestycje. jak jest z PFU miałem głosy że teraz nie jest wymagane. daje tylko OPZ i tyle?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam mam temat z solarami. jeszcze w tym roku mamy dostać kasę od Marszałka na inwestycje. jak jest z PFU miałem głosy że teraz nie jest wymagane. daje tylko OPZ i tyle?
Rozporządzenie w sprawie szczegółowego zakresu i formy dokumentacji projektowej, specyfikacji technicznych wykonania i odbioru robót budowlanych oraz programu funkcjonalno - użytkowego, nadal obowiązuje.
A obowiązek opisywania przedmiotu zamówienia, m.in. poprzez PFU, nadal wynika z art 31 Pzp (ust. 2 - Jeżeli przedmiotem zamówienia jest zaprojektowanie i wykonanie robót budowlanych w rozumieniu ustawy z dnia 7 lipca 1994 r. - Prawo budowlane, zamawiający opisuje przedmiot zamówienia za pomocą programu funkcjonalno-użytkowego.)
dzieki za odp. czyli najpierw zlecam wykonanie PFU a dopiero siadam do pisania SIWZ ?
Macie projekt czy robicie w systemie zaprojektuj i wybuduj?
No lepiej, w pierwszej kolejności opracować kompleksowy PFU (lub projekt budowlany), w którym jednoznacznie zdefiniowane będą wymagania zamawiającego, parametry użytkowe instalacji, procedura odbiorowa, pomiary i testy powykonawcze, a potem brać się za SIWZ.
Marcel chcemy to zrobić zaprojektuj wybuduj
To jak Robert radzi powyżej.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc